
Greita ir skani vakarinė su šparaginėmis pupelėmis
Šis receptas kilo iš paprasto pasivaikščiojimo sode, kur aš surinkau šviežias šparagines pupeles, krapus ir svogūnų laiškus. Tai greitas ir paprastas patiekalas, kuriame dera šviežumas ir natūralus skonis. Man jis buvo ypač skanus ir labai lengvas paruošti. Tai puikus būdas pabaigti dieną su kažkuo, kas teikia malonumą ir yra sveika.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, kad tilptų visos sudedamosios dalys)
- Puodas (Skirta šparaginėms pupelėms apvirti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Mentelė (Patiekalui maišyti keptuvėje)
Ingredientai
- 1 vnt Kiaušinis
- Sauja Šparaginės pupelės - Šviežios, iš sodo
- Pagal skonį Krapai - Švieži, smulkinti
- Keli vnt Svogūnų laiškai - Susmulkinti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- Pagal poreikį Sviestas - Keptuvei
- 1 riekelė Duona - Grūdėta duona
Gaminimo eiga
- Apvirkite šparagines pupeles keletą minučių verdančiame vandenyje, kol jos taps minkštos, bet dar išlaikys savo struktūrą.
- Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir įdėkite apvirtas šparagines pupeles, pakepinkite jas kelias minutes.
- Į keptuvę įmuškite kiaušinį ir kepkite, kol trynys bus pusiau skystas arba pagal jūsų skonį.
- Pridėkite smulkintus krapus ir svogūnų laiškus į keptuvę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
- Patiekite su grūdėta duona ir šviežiais pomidorais. Skanaus!
Pabaigai…
Šį patiekalą galima pagardinti trupučiu citrinos sulčių, jei norite šiek tiek rūgštumo. Taip pat galite pridėti šiek tiek česnako, kad sustiprintumėte skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 220mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 3gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg