Greitas ir gardus obuolių pyragas
Pasidalinkite savo patirtimi ir patarimais komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- miltai: 1 stiklinė
- cukrus: 1 stiklinė
- manų kruopos: 1 stiklinė
- sviestas: apie 120 g
- obuoliai: 1 kg arba daugiau
Gaminimo eiga
- Gerai sumaišykite miltus, cukrų ir manus.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambesne (burokine) trintuve. Kepimo formą ištepkite su nedideliu gabalėliu sviesto. Berkite sausų miltų, cukraus ir manų mišinio stiklinę į formą, paskirstykite tolygiai.
- Tuomet pusę tarkuotų obuolių, paskui – vėl mišinio, vėl obuolių ir vėl – mišinio. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekelėmis. Kepkite iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie – minučių.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.