
Greitas vištienos karbonadas su pomidorų garnyru
Kai norisi karbonado, bet greitai ir negaištant laiko! Vištienos krūtinėlė perpjaunama išilgai, apibarstoma mėgstamais prieskoniais (aš naudojau persiladą) ir lengvai pamušama. Šiame recepte svarbiausia greitis ir paprastumas. Garnyrui – virti ryžiai ir daržo pomidorai, kurie papildo patiekalą šviežumu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, gerai įkaitinta)
- Mėsos muštukas (Lengvai pamušti vištieną)
- Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir pienui suplakti)
- Lėkštė (Patiekimui)
Ingredientai
- 1 vnt Vištienos krūtinėlė - Perpjauta išilgai
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas su pienu
- 50 ml Pienas
- 100 g Džiūvėsėliai - Pavirti vištienai apvolioti
- Prieskoniai - Mėgstami, pvz., persiladas
- 150 g Ryžiai - Išvirti pagal instrukciją
- 200 g Pomidorai - Švieži, iš daržo
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę perpjaunam išilgai ir užbarstom prieskonių. Lengvai pamušam.
- Plakame kiaušinį su pienu, panardinkite vištienos gabalėlius į mišinį.
- Apvoliokite vištieną džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiais pomidorais.
Pabaigai…
Patiekite su šviežiais žalumynais, pvz., bazilikais, kurie puikiai dera su pomidorais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg