Greitesnis plovas su kiauliena

Greitesnis plovas su kiauliena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai norisi greito, bet sotaus ir skanaus patiekalo, šis plovas yra puikus pasirinkimas. Receptas pasižymi paprastumu ir universalumu, nes galima naudoti įvairias daržoves ir mėsą. Kiaulienos sprandinė arba mentė suteikia patiekalui ypatingo skonio, o apvirti ryžiai pagreitina gaminimo procesą. Šis plovas yra ne tik skanus, bet ir puikiai tinka su marinuotais agurkais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, gili keptuvė)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
  • Puodas (Ryžiams apvirti)
  • Folija (Kepimui orkaitėje uždengti)
  • Orkaitė

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos sprandinė arba mentė - Supjaustyta kubeliais
  • 200 g Ryžiai - Plikyti
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos stambiais gabalais
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta stambiais gabalais
  • 100 g Pievagrybiai - Supjaustyti
  • 4 skiltelės Česnakai - Supjaustyti
  • 500 ml Vištienos sultinys - Verdantis
  • 1 a.š. Ciberžolė - Ryžiams pagardinti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti
  • 3 vnt Marinuoti agurkai - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Užvirkite ryžius su druska ir ciberžole. Ryžiai turi būti apvirti, bet dar kietoki.
  • Supjaustykite kiaulieną kubeliais ir gerai apkepkite keptuvėje, kol apskrus.
  • Pridėkite svogūnus, morkas, papriką ir pievagrybius, toliau kepkite, kol daržovės suminkštės.
  • Į keptuvę įdėkite apvirtus ryžius ir gerai išmaišykite su mėsa bei daržovėmis.
  • Perkelkite viską į kepimo skardą, suberkite raudonosios paprikos prieskonius, prismeikite česnakų skilteles į ryžius ir užpilkite verdančiu vištienos sultiniu.
  • Uždengite folija ir kepkite orkaitėje 15 minučių 200°C temperatūroje.
  • Nuimkite foliją, pridėkite pomidorų padažo (nebūtina) ir dar kepkite 10 minučių. Po to permaišykite plovą.
  • Jei reikia, įpilkite daugiau sultinio ir sumažinkite temperatūrą iki 140-120°C, troškinkite dar 15-20 minučių.

Pabaigai…

Plovas yra puikus pasirinkimas, kai reikia greito ir sotaus patiekalo. Galite keisti daržoves ar mėsą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Greitas maistas, Kiauliena, Namų virtuvė, Plovas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating