Greiti ir Pigūs Bulviniai Blynai

Greiti ir Pigūs Bulviniai Blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakarienės sprendimas, kai laikas spaudžia ir norisi kažko paprasto, bet skanaus. Šie bulviniai blynai yra pagaminti greitai ir pigiai, puikiai tinka užimtiems vakarams, kai tiesiog norisi šilto ir sočio maisto. Receptas buvo įkvėptas tradicinio lietuviško patiekalo, tačiau supaprastintas, kad būtų lengviau ir greičiau pagaminamas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 200 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Reikalinga gerai įkaitinta keptuvė su trupučiu aliejaus)
  • Šluotelė arba šakutė (Bulvių tešlai sumaišyti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Dubuo (Sumaišyti ingredientams)

Ingredientai
  

Tešla

  • 1 kg kg Bulvės - Nulupkite ir sutarkuokite
  • 1 vnt Kiaušinis - Papildomai sujungs tešlą
  • 100 ml Pienas - Šiek tiek praskiesti tešlą
  • 3 v.š. Miltai - Tešlos sutirštinimui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Jei bulvės labai sultingos, lengvai nuspauskite skysčio perteklių.
  • Sumaišykite tarkuotas bulves su kiaušiniu, pienu, miltais, druska ir pipirais. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir, naudodami šaukštą, dėkite tešlą į keptuvę, formuodami mažus blynus.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės bus auksinės spalvos ir traškios.
  • Patiekite karštus su grietine arba kitu mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Blynai puikiai tinka su grietine arba obuolių padažu. Jei norite šiek tiek paįvairinti skonį, galite pridėti šiek tiek svogūnų arba česnako į tešlą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 200kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 400mgKalis: 450mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai blynai, Greiti receptai, Paprasti receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating