
Greiti, nerealiai skanūs pietūs su salotomis ir pomidorų-maskarponės padažu
Šie pietūs yra greitai paruošiami, tačiau labai skanūs, ypač dėl nepaprastai gardžių salotų. Kaspinėlės makaronai, derinami su pomidorų-maskarponės padažu ir tuno aliejumi, suteikia patiekalui ypatingą skonį. Salotos yra tikrai išskirtinės, pagamintos iš šviežių iceberg salotos, krapų, agurkų ir avietinių pomidorų. Padažas iš Lidl daro salotas dar geresnes, todėl jas būtina išbandyti.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis dubuo (Salotoms paruošti)
- Centrifūga (Icebergo salotoms nusausinti)
- Puodas (Makaronams virti)
- Keptuvė (Vištienos maltinukams kepti)
Ingredientai
Salotos
- 1 vnt Icebergo salota - Stambiai supjaustyta
- Pundelis Krapai
- 3 vnt Avietiniai pomidorai - Supjaustyti gabalėliais
- 7-8 vnt Nedideli agurkai - Supjaustyti griežinėliais
- 2 pakeliai Salotų padažo mišinys - Naudojamas padažas iš Lidl
- 6 v.š. Alyvuogių aliejus
- Tiek pat Vanduo - Maišomas su aliejumi padažui
Makaronai su padažu
- 300 g Kaspinėlės makaronai - Išvirti pagal instrukcijas
- 1 pakelis Pomidorų ir maskarponės padažas - Naudotas Casa Azzurra padažas
- 1 skardinė Tunas aliejuje - Supiltas į makaronus
Vištienos maltinukai
- 10-12 vnt Vištienos maltinukai - Kepti keptuvėje
Gaminimo eiga
- Icebergo salotą stambiai supjaustyti, nuplauti ir prasukti pro centrifūgą. Tuomet sumaišyti su supjaustytais krapais, pomidorais ir agurkais. Padažą pasigaminti sumaišant salotų padažo mišinį su alyvuogių aliejumi ir vandeniu, supilti į salotas.
- Makaronus išvirti pagal instrukcijas, nupilti vandenį ir sumaišyti su pomidorų-maskarponės padažu bei tunu.
- Vištienos maltinukus kepti keptuvėje, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Patiekti su paruoštomis salotomis ir makaronais.
Pabaigai…
Salotoms galima naudoti bet kokį padažą, tačiau Lidl mišinys suteikia ypatingą skonį. Makaronai geriausiai dera su kremišku pomidorų ir maskarponės padažu, todėl rekomenduojama ieškoti šio padažo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 7gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg