
Grietinėlės vištienos troškinys su voveraitėmis
Nuo sekmadienio liūdėjo šaldytuve kelios saujos voveraičių ir dėžutė smulkintos vištienos krūtinėlės. Greičiausias ir gardžiausias troškinys, kurį greitai paruošite. Tiesiog apkepkite svogūnus, voveraites ir vištieną, užpilkite grietinėle ir pagardinkite špinatais bei grybų sultiniu. Šis troškinys išryškina voveraičių skonį, o pridedant šiek tiek krapų, laiškinių česnakų, juodųjų pipirų ir lauro lapų – sukuriamas unikalus skonio profilis. Patiekite su virtomis bulvėmis. Puikiai tinka greitam, jaukiam vakarui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gerai tinkama troškinimui)
- Medinė mentelė (Skirta apkepimui)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 2 saujos Voveraitės - Šviežios
- 200 g Vištienos krūtinėlė - Smulkinta
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 50 g Špinatai - Švieži
- 200 ml Grietinėlė
- 1 puodelis Grybų sultinys
- Pagal skonį Krapai, laiškiniai česnakai, juodieji pipirai, druska
- 2 vnt Lauro lapai
- 8 vnt Bulvės - Virtos
Gaminimo eiga
- Svogūnus apkepkite keptuvėje ant sviesto, tada į tą pačią keptuvę sudėkite voveraites. Įdėkite smulkintą vištieną ir apkepkite.
- Įdėkite špinatus, įpilkite grietinėlės ir troškinkite. Kad paryškintumėte voveraičių skonį, įdėkite grybų sultinio.
- Pagardinkite krapais, laiškiniais česnakais, juodaisiais pipirais ir druska. Pabaigoje įdėkite lauro lapus.
- Patiekite su virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Jei neturite grybų sultinio, galite naudoti daržovių sultinį. Troškinys taip pat skanus su makaronais arba ryžiais, o ne bulvėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 4gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 10mg