Grietiniečiai

Grietiniečiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Daugiau apie šį patiekalą rasite apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • ~ 300 g miltų
  • 75 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinės
  • žiupsnelis druskos
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių (galima pakeisti a.š. sodos.)
  • Įdarui:
  • ~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
  • 2 v.š. cukraus (arba pagal skonį),
  • 25 g miltų (v.š.)
  • 1 mažas kiaušinis
  • vanilinis cukrus

Gaminimo eiga
 

  • Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą – grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti cm storio lakštu ir išspausti maždaug cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti С orkaitėje apie minučių (kol gražiai pagels).
  • Įdarui – viską sumaišyti.

Pabaigai…

Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.
Recepto raktažodžiai Bandelės, Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating