Grietiniečiai
Daugiau apie šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- ~ 300 g miltų
- 75 g cukraus
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinės
- žiupsnelis druskos
- 1.5 a.š. kepimo miltelių (galima pakeisti a.š. sodos.)
- Įdarui:
- ~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
- 2 v.š. cukraus (arba pagal skonį),
- 25 g miltų (v.š.)
- 1 mažas kiaušinis
- vanilinis cukrus
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą – grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti cm storio lakštu ir išspausti maždaug cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti С orkaitėje apie minučių (kol gražiai pagels).
- Įdarui – viską sumaišyti.
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.