
Grikiai su Ridikėliais ir Avižų Grietinėle
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti nuostabų skonį. Grikiai su ridikėliais ir avižų grietinėle yra sveikas ir maistingas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Grikiams virti)
- Keptuvė (Pievagrybiams kepti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
- 200 g Grikiai - Mirkytas per naktį
- 100 g Pievagrybiai - Kepti
- 50 g Saulėje džiovinti pomidorai - Prieš pabaigą pridėti į keptuvę
- 1 a.š. Ciberžolė
- Pipirai - Pagal skonį
- Sauja Petražolės - Kapotos
- 50 ml Avižų grietinėlė
- 5 vnt. Ridikėliai - Supjaustyti
- Žalumynai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Grikius per naktį mirkyti šaltame vandenyje, ryte nuplauti po tekančiu vandeniu. Užvirti puode be druskos ir palikti pabrinkti išjungus kaitrą.
- Per tą laiką pasikepinu pievagrybius, prieš pabaigą dedu saulėje džiovintus pomidorus, tada dedu ant viršaus grikius ir gardinu ciberžole, pipirais ir petražolėmis.
- Valgau su avižų grietinėle ir ridikėliais bei žalumynais.
Pabaigai…
Jeigu naudojate Lidl džiovintus pomidorus, niekur nenaudokite druskos. Jie iš savęs padruskins viską.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 50mgKalis: 400mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg