
Grikių košė su dešra ir daržovėmis
Kai užsimaniau grikių, nusprendžiau improvizuoti. Rezultatas buvo skanus grikių patiekalas su saliamiu, konservuotais žirneliais ir pupelėmis, prieskoniais bei grietine.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudota spirgiams ir svogūnams kepti)
- Puodas (Grikių virimui)
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
- 200 g Grikiai - Virti su vegeta
- 100 g Spirgiai - Kepti su svogūnais
- 150 g Saliamis - Supjaustytas kubeliais
- 200 g Konservuoti žirneliai su pupelėmis
- 1 vnt Jalapenų pipiras - Smulkiai pjaustytas
- 1 šaukštelis Kepsnių prieskoniai - Kiaulienos prieskoniai
- 3 šaukštai Pomidorų pasta
- 3 šaukštai Grietinė
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Keptuvėje pakepinkite spirgius su svogūnais.
- Pridėkite supjaustytą saliamį ir pakepinkite toliau.
- Įdėkite konservuotus žirnelius su pupelėmis, jalapenus, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite pomidorų pastą, grietinę ir vėl išmaišykite.
- Sukraukite mišinį į virtus grikius, palaikykite 10 minučių uždengtoje puode ir patiekite.
Pabaigai…
Jei neturite spirgių, galite pakeisti juos bet kokia kita mėsa ar net augaliniu baltymu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg