Grikių košė su dešra ir daržovėmis

Grikių košė su dešra ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai užsimaniau grikių, nusprendžiau improvizuoti. Rezultatas buvo skanus grikių patiekalas su saliamiu, konservuotais žirneliais ir pupelėmis, prieskoniais bei grietine.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Naudota spirgiams ir svogūnams kepti)
  • Puodas (Grikių virimui)
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 200 g Grikiai - Virti su vegeta
  • 100 g Spirgiai - Kepti su svogūnais
  • 150 g Saliamis - Supjaustytas kubeliais
  • 200 g Konservuoti žirneliai su pupelėmis
  • 1 vnt Jalapenų pipiras - Smulkiai pjaustytas
  • 1 šaukštelis Kepsnių prieskoniai - Kiaulienos prieskoniai
  • 3 šaukštai Pomidorų pasta
  • 3 šaukštai Grietinė
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje pakepinkite spirgius su svogūnais.
  • Pridėkite supjaustytą saliamį ir pakepinkite toliau.
  • Įdėkite konservuotus žirnelius su pupelėmis, jalapenus, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
  • Sudėkite pomidorų pastą, grietinę ir vėl išmaišykite.
  • Sukraukite mišinį į virtus grikius, palaikykite 10 minučių uždengtoje puode ir patiekite.

Pabaigai…

Jei neturite spirgių, galite pakeisti juos bet kokia kita mėsa ar net augaliniu baltymu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai grikiai, Pupelės, Saliamis, Žirneliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating