
Grikių troškinys moliniame inde
Begalo skanus troškinys, tiks ir patiks visai jūsų šeimai ar svečiams.
Ingredientai
- 200 g triušienos filė
- 50 g rūkytos šoninės
- 0.5 kg grikių
- 10 slyvų
- morkos
- svogūno
- česnako
- čili
- pomidorų
- šampinionų
- krapų
- petražolių
- aliejaus
- miltų
- grietinės
- juodųjų serbentų padažas
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Užpilame verdančiu vandeniu grikius, paliekame nokimui.
- Triušienos filė pjaustome kubeliais, smulkiai smulkiname rūkytą šoninę, svogūnus – žiedeliais, pomidorus – arbatinio šaukšto dydžio gabaliukais. Viską sudedame į dubenį. Triušienos kubelius pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais ir aštriu juodųjų serbentų padažu.
- Paruoštą troškinimui masę padaliname į molinius troškinimo indelius. Ant triušienos krauname pomidorų griežinėlius. Dedame po kelis šaukštus grikių, ant viršaus slyvas, svogūnus, smulkintą česnaką ir dėl skonio čili, krapų ir petražolių.
- Įpilame į kiekvieną indelį po šaukštą aliejaus, arbatinį šaukštelį grietinės ir pomidorų padažo, likusią dalį užpilame vandeniu, kad būtų galima uždengti dangteliu.
- Uždarome molinį indelį, sudedame į įkaitintą orkaitę, troškiname 45 minutes, 180C temperatūroje.
- Tuo laiku pasigaminame troškiniui padažą. Smulkiname grybus. Sukapojame svogūną ir grybus, paskrudiname karštame aliejuje.
- Atskirai apkepiname miltus ir į juos įpilame naminio sultinio, maišydami kaitiname kol pradeda tirštėti. Įmaišome grietinės, keptą svogūną ir grybus, pagardiname juodaisiais pipirais ir druska.
- Išėmus iš orkaitės molinius indelius, į kiekvieną įpilame po du šaukštus paruošto padažo, barstome prieskoninėmis žolelėmis.
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.