Grilinta plekšnė su citrinomis ir petražolėmis

Grilinta plekšnė su citrinomis ir petražolėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas vasaros grilinimo sezono metu. Jame derinamas paprastas, bet skanus plekšnės paruošimas su citrinų ir petražolių aromatais. Receptas atkeliavo iš mano mylimo kaimyno ir draugo Øystein, kuris mėgsta žuvis kepti ant tiesioginės kaitros be folijos, kad oda išlaikytų drėgmę ir skonį. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad plekšnė kepama ant specialaus kilimėlio, kuris užtikrina tolygų kepimą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grilis (Kamado tipo grilis arba kitas, kuris leidžia tiesioginę kaitrą)
  • Specialus grilio kilimėlis (Užtikrina tolygų kepimą ir lengvą valymą)
  • Žuvies peilis (Žuviai įpjauti ir paruošti)
  • Petražolių pjaustymo lentelė
  • Kepimo žnyplės (Žuviai apversti)

Ingredientai
  

Plekšnė

  • 1 vnt Plekšnė - Šviežia
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta griežinėliais
  • 1 sauja Petražolės - Šviežios, smulkintos
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Daržovės

  • 4 vnt Bulvės - Išvirtos, paruoštos kepimui
  • 2 vnt Cukinijos - Supjaustytos stambiais gabalėliais
  • 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta stambiais gabalėliais
  • 200 g Šampinjonai - Supjaustyti
  • 1 vnt Raudonasis svogūnas - Supjaustytas
  • 10 vnt Maži pomidorai
  • 1 sauja Gelsvės - Smulkintos
  • 100 g Rukolos pesto - Likęs iš ankstesnio gaminimo
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Apšlakstymui
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1 sauja Žirneliai - Įberti į iškepusias daržoves
  • 100 g Sūdyto sviesto - Ištirpintas
  • 1 v.š. Kapotas peletrūnas

Gaminimo eiga
 

  • Žuvį nuplaukite ir nusausinkite. Įpjaukite žuvį keliose vietose ir įkiškite citrinos griežinėlius bei petražoles. Apibarstykite druska ir pipirais.
  • Kaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Padėkite žuvį ant specialaus grilio kilimėlio ir kepkite tiesioginėje kaitroje apie 30 minučių, kol žuvis bus gražiai auksinės spalvos ir visiškai iškepta.
  • Bulves virkite, kol jos bus beveik išvirusios. Kepkite jas grilyje ant karštos keptuvės su įkaitintu alyvuogių aliejumi, čiobreliu ir rozmarinu, kol bulvės bus gražiai auksinės spalvos.
  • Daržoves suvyniokite į foliją, stambiai supjaustykite cukiniją, papriką, šampinjonus, raudonąjį svogūną, įdėkite mažus pomidoriukus ir gelsvę. Įdėkite rukolos pesto, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite ant netiesioginės kaitros apie 20 minučių. Į iškepusias daržoves įberkite saują žirnelių.
  • Ištirpdykite sūdyto sviesto ir įdėkite kapoto peletrūno. Patiekite žuvį su bulvėmis ir daržovėmis, pašlakstytą sviesto ir peletrūno mišiniu.

Pabaigai…

Jei neturite specialaus grilio kilimėlio, galite naudoti paprastą foliją arba kepimo popierių, tačiau kepimo laikas gali šiek tiek skirtis.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Citrinos, Grilinta žuvis, Grilio receptai, Petražolės, Plekšnė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating