Gruziniška adžika

Gruziniška adžika

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gaminamas per 6 dienas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kg čili
  • 500 g raudonosios paprikos
  • 500 g pomidorų
  • 100 g česnakų
  • 50 g kalendros
  • 50 g petražolės
  • 50 g salierų lapų
  • 1 a.š. kalendros grūdelių
  • 250 g druskos
  • 50 ml aliejus
  • 30 ml acto 9 proc.
  • Paikus pagardas prie mėsos patiekalų
  • aštraus maisto mėgėjams

Gaminimo eiga
 

  • Čili išdedame ant didelio padėklo ir padedame vėsioje vietoje paroms, kad apvystų. Po to, pipirus paruošiame, išimkite sėklas ir nupjaustome galiukus. Užverdame actą ir atvėsiname. Visus nurodytus produktus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišome mediniu šaukštu. Į masę įberiame druskos ir kalendros grūdelius, supilame actą, gerai išmaišome ir padedame vėsioje vietoje paroms, kartkartėm pamaišydami. Kai adžika susistovės, sudedame į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuojame, ant viršaus užpildami aliejaus ir uždarome. Laikome šaltoje ir tamsioje vietoje. Pirštelius laižysite.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.
Recepto raktažodžiai Padažai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating