Gruziniška adžika
Gaminamas per 6 dienas.
Ingredientai
- 1 kg čili
- 500 g raudonosios paprikos
- 500 g pomidorų
- 100 g česnakų
- 50 g kalendros
- 50 g petražolės
- 50 g salierų lapų
- 1 a.š. kalendros grūdelių
- 250 g druskos
- 50 ml aliejus
- 30 ml acto 9 proc.
- Paikus pagardas prie mėsos patiekalų
- aštraus maisto mėgėjams
Gaminimo eiga
- Čili išdedame ant didelio padėklo ir padedame vėsioje vietoje paroms, kad apvystų. Po to, pipirus paruošiame, išimkite sėklas ir nupjaustome galiukus. Užverdame actą ir atvėsiname. Visus nurodytus produktus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišome mediniu šaukštu. Į masę įberiame druskos ir kalendros grūdelius, supilame actą, gerai išmaišome ir padedame vėsioje vietoje paroms, kartkartėm pamaišydami. Kai adžika susistovės, sudedame į sterilizuotus stiklainius ir pasterizuojame, ant viršaus užpildami aliejaus ir uždarome. Laikome šaltoje ir tamsioje vietoje. Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.