Grybų blynai

Grybų blynai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie grybų blynai gimė iš paprasto noro panaudoti šaldytus grybus. Ingredientai kaip kiaušinis, miltai, pienas ir miežinės kruopos suteikia blynams nuostabų skonį bei tekstūrą. Grybai sumalami, o svogūnas suteikia švelnų, aromatingą skonį. Puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, blynams kepti)
  • Blenderis (Grybams smulkinti)
  • Šaukštas (Tešlai maišyti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

  • 300 g Šaldyti grybai - Sumalti blenderiu
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 ml Pienas
  • 100 g Miltai
  • 50 g Miežinės kruopos - Išvirtos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Grybus sumalti blenderiu, kol gausite vientisą masę.
  • Į dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną ir gerai išmaišyti.
  • Į kiaušinio ir pieno mišinį suberti miltus ir išvirtas miežines kruopas, viską gerai išmaišyti.
  • Į tešlą įdėti sumaltus grybus ir smulkintą svogūną, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai sumaišyti.
  • Kepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies, kol blynai taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Pabaigai…

Šie blynai puikiai tinka su grietine arba mėgstamu padažu. Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pvz., dėti česnako arba prieskonių mišinių pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Blynai, grybai, Grybų blynai, Vegetariška
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating