Grybų ir bulvių patiekalas su grietinėlės padažu

Grybų ir bulvių patiekalas su grietinėlės padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas atkeliavo iš pirmųjų gegužės grybų – Gegužiukų (avižėlių). Grybai, nors ir nedaug jų, buvo paragauti su bulvėmis. Nors nedidelis kiekis, šis grybų ir bulvių derinys su grietinėlės padažu sužavės savo sodriu skoniu ir maloniu aromatu. Receptas puikiai tinka paprastai vakarienei ar lengvam pietų užkandžiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Grybams kepti)
  • Peilis (Grybams ir svogūnams pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Grybams ir svogūnams pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 300 g Gegužiukai (avižėlės) - Šviežiai surinkti
  • 4 vnt Bulvės - Virtos, nuluptos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Šoninė - Smulkiai supjaustyta
  • 200 ml Grietinėlė - Galima pakeisti grietine
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Pagal skonį Švieži krapai - Pabarstyti ant bulvių

Gaminimo eiga
 

  • Grybus nuvalyti, supjaustyti ir trumpai apvirti, kad išliktų šiek tiek traškūs. Svogūną ir česnaką pakepinti keptuvėje su šonine, kol šoninė taps traški. Įdėti apvirtus grybus ir pakepinti, kol viskas sušils.
  • Pabaigoje supilti grietinėlę (ar grietinę), pagardinti druska ir pipirais, ir viską troškinti dar kelias minutes, kol grietinėlė sutirštės.
  • Bulves išvirti atskirai, nulupti, ir patiekti su grybų ir šoninės mišiniu. Pabarstyti šviežiais krapais.

Pabaigai…

Gegužiukai (avižėlės) yra pavasariniai grybai, kurie puikiai tinka šiam patiekalui. Jie turi ypatingą skonį ir aromatą, todėl verta jais pasimėgauti. Galite naudoti ir kitus mėgstamus grybus, bet svarbu, kad jie būtų švieži.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Grietinėlės padažas, grybai, Lietuviški receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating