Grybų rizotas su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais

Grybų rizotas su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis grybų rizotas, gamintas su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais, yra puikus derinys. Rizotas yra virinamas grybų sultinyje, o keptuvėje apkepintos daržovės suteikia jam nepakartojamo skonio. Vištienos krūtinėlė yra kepta grilyje, todėl išlaiko sultingumą ir priduoda patiekalui papildomą aromatą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, su storu dugnu)
  • Grilis (Vištienos krūtinėlės kepimui)
  • Puodas (Rizoto virimui)
  • Medinė mentelė (Rizoto maišymui)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 300 g Pievagrybiai - Supjaustyti ketvirčiais
  • 150 ml Baltas vynas - Sausas
  • 400 g Rizoto ryžiai
  • 1 l Grybų sultinys
  • 500 g Vištienos krūtinėlė - Kepta grilyje
  • 8 vnt Smidrai - Kepti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Svogūną ir česnaką apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki auksinės spalvos.
  • Į keptuvę sudėkite pievagrybius ir toliau kepkite, kol jie suminkštės.
  • Įpilkite baltą vyną ir leiskite jam sumažėti perpus.
  • Į keptuvę suberkite rizoto ryžius ir maišykite, kol jie įgers skystį.
  • Palaipsniui pilkite grybų sultinį, visą laiką maišydami, kol ryžiai taps kreminiai ir suminkštės.
  • Vištienos krūtinėlę kepkite grilyje, kol ji bus pilnai iškepusi.
  • Paruoštą rizotą patiekite kartu su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais.

Pabaigai…

Rizoto gaminimo metu svarbu nuolat maišyti ryžius, kad jie tolygiai sugertų sultinį ir taptų kreminiai. Vištieną galima marinuoti prieš kepant, kad ji būtų dar sultingesnė.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai grybai, Rizotas, Smidrai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating