
Grybų rizotas su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais
Šis grybų rizotas, gamintas su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais, yra puikus derinys. Rizotas yra virinamas grybų sultinyje, o keptuvėje apkepintos daržovės suteikia jam nepakartojamo skonio. Vištienos krūtinėlė yra kepta grilyje, todėl išlaiko sultingumą ir priduoda patiekalui papildomą aromatą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, su storu dugnu)
- Grilis (Vištienos krūtinėlės kepimui)
- Puodas (Rizoto virimui)
- Medinė mentelė (Rizoto maišymui)
Ingredientai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 300 g Pievagrybiai - Supjaustyti ketvirčiais
- 150 ml Baltas vynas - Sausas
- 400 g Rizoto ryžiai
- 1 l Grybų sultinys
- 500 g Vištienos krūtinėlė - Kepta grilyje
- 8 vnt Smidrai - Kepti
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Svogūną ir česnaką apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki auksinės spalvos.
- Į keptuvę sudėkite pievagrybius ir toliau kepkite, kol jie suminkštės.
- Įpilkite baltą vyną ir leiskite jam sumažėti perpus.
- Į keptuvę suberkite rizoto ryžius ir maišykite, kol jie įgers skystį.
- Palaipsniui pilkite grybų sultinį, visą laiką maišydami, kol ryžiai taps kreminiai ir suminkštės.
- Vištienos krūtinėlę kepkite grilyje, kol ji bus pilnai iškepusi.
- Paruoštą rizotą patiekite kartu su kepta vištienos krūtinėle ir smidrais.
Pabaigai…
Rizoto gaminimo metu svarbu nuolat maišyti ryžius, kad jie tolygiai sugertų sultinį ir taptų kreminiai. Vištieną galima marinuoti prieš kepant, kad ji būtų dar sultingesnė.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 70mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg