Guliašas iš mentės su bulvių koše ir morkų salotomis
Šis receptas kilęs iš mano draugės Daivos, kuri išmokė mane dėti cukraus į guliašą. Guliašas iš mentės, patiekiamas su bulvių koše ir morkų salotomis su česnaku, yra puikus ir sotus vakarienės pasirinkimas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Mėsai kepti)
- Plaktuvas (Bulvių košei paruošti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
- Pjaustymo lentelė (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Guliašas
- 500 g Mentės mėsa - Smulkiai supjaustyta
- 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
- 1 a.š. Cukrus
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- 2 v.š. Grietinė
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuluptos
- 0.5 l Pienas - Užvirintas
- 100 g Sviestas
Morkų salotos
- 500 g Morkos - Tarkuotos
- 3 skiltelės Česnakas - Sutrintas
- 2 v.š. Majonezas
Gaminimo eiga
- Mentės mėsą supjaustyti smulkiais gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais ir cukrumi. Palikti valandai pastovėti.
- Bulves nulupti ir išvirti, kol suminkštės. Nusunkti ir užvirinti pieną. Į bulves įdėti sviestą ir išplakti su užvirintu pienu.
- Svogūnus ir čili pipirą smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus ir čili pipirą, tada pridėti mėsą ir troškinti su šlakeliu vandens. Pridėti grietinę ir dar kelias minutes patroškinti.
- Morkas sutarkuoti, česnaką sutrinti ir sumaišyti su majonezu.
- Paruoštą guliašą patiekti su bulvių koše ir morkų salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pridėti papildomų daržovių arba pakeisti grietinę jogurtu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 7000IUVitaminas C: 30mg