Guliašas iš mentės su bulvių koše ir morkų salotomis

Guliašas iš mentės su bulvių koše ir morkų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas kilęs iš mano draugės Daivos, kuri išmokė mane dėti cukraus į guliašą. Guliašas iš mentės, patiekiamas su bulvių koše ir morkų salotomis su česnaku, yra puikus ir sotus vakarienės pasirinkimas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Keptuvė (Mėsai kepti)
  • Plaktuvas (Bulvių košei paruošti)
  • Tarka (Morkoms tarkuoti)
  • Pjaustymo lentelė (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Guliašas

  • 500 g Mentės mėsa - Smulkiai supjaustyta
  • 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai supjaustytas
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 1 a.š. Cukrus
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
  • 2 v.š. Grietinė

Bulvių košė

  • 1 kg Bulvės - Nuluptos
  • 0.5 l Pienas - Užvirintas
  • 100 g Sviestas

Morkų salotos

  • 500 g Morkos - Tarkuotos
  • 3 skiltelės Česnakas - Sutrintas
  • 2 v.š. Majonezas

Gaminimo eiga
 

  • Mentės mėsą supjaustyti smulkiais gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais ir cukrumi. Palikti valandai pastovėti.
  • Bulves nulupti ir išvirti, kol suminkštės. Nusunkti ir užvirinti pieną. Į bulves įdėti sviestą ir išplakti su užvirintu pienu.
  • Svogūnus ir čili pipirą smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus ir čili pipirą, tada pridėti mėsą ir troškinti su šlakeliu vandens. Pridėti grietinę ir dar kelias minutes patroškinti.
  • Morkas sutarkuoti, česnaką sutrinti ir sumaišyti su majonezu.
  • Paruoštą guliašą patiekti su bulvių koše ir morkų salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais, pridėti papildomų daržovių arba pakeisti grietinę jogurtu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 1200mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 7000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Guliašas, Mentė, Morkų salotos, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating