
Gurmaniškas midijų ir krevečių patiekalas su daržovėmis
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi gurmaniško patiekalo už prieinamą kainą. Naudojame midijas, krevetes ir įvairias daržoves, kad sukurtume skanų ir sotų patiekalą, kuris puikiai tinka vakarienei. Šis patiekalas buvo įkvėptas paprastos idėjos – skanu ir ekonomiška.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Virti midijoms)
- Keptuvė (Kepinti daržovėms ir jūros gėrybėms)
- Peilis (Daržovių pjaustymui ir midijų valymui)
- Medinis šaukštas (Maišyti patiekalui)
- Dubuo (Atidėti apkepintas daržoves)
Ingredientai
Jūros gėrybės
- 1 kg Midijos - Su geldelėmis
- 200 g Krevetės - Šviežios
Daržovės
- 0.5 kg Pomidorai - Smulkinti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkinti
- 1 galvutė Česnakas - Smulkintas
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 200 ml Grietinėlė - Skirta į kavą
- 0.5 pakelio Sviesto mišinys - Pigiausias variantas
- 1 vnt Batonas - Pigiausias variantas
Gaminimo eiga
- Midijas nuvalyti su peiliuku, užvirinti kelias minutes verdančiame vandenyje.
- Svogūnus ir pomidorus susmulkinti, apkepinti svieste. Daržoves atidėti į dubenį.
- Česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti sausoje keptuvėje, įdėti sviesto, pridėti krevetes ir midijas. Troškinti kelias minutes.
- Įdėti apkepintas daržoves į keptuvę, uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
- Galų gale pridėti grietinėlę, sviestą ir pagal skonį įtarkuoti česnako. Užvirus, išjungti ugnį.
- Duoneles aptepti mišiniu iš česnako, pomidorų padažo, majonezo ir lydyto sviesto, paskrudinti orkaitėje.
- Midijas su padažu patiekti lėkštėse, mirkyti skrebučius ir užkandžiauti. Parmezano galima užbarstyti pagal skonį, taip pat galima patiekti su bulvytėmis fri.
Pabaigai…
Galima pridėti daugiau daržovių ar prieskonių pagal skonį. Puikiai tinka su šviežia citrinos sultimi.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 300mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 15mg