Įdarytas vištos ketvirtis
Šis patiekalas reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas yra nepaprastai skanus. Vištos ketvirčiai įdaryti smulkinta vištiena ir kiaulienos faršu su prieskoniais, kepti iki traškumo ir sultingumo. Puikiai tinka tiek karštam, tiek šaltam vartojimui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Tinkama kepti vištos ketvirčius)
- Peilis (Smulkiai pjaustyti mėsai)
- Dubuo (Sumaišyti įdarui)
- Orkaitė (Kepti patiekalui)
Ingredientai
Vištiena
- 4 vnt Vištos ketvirčiai - Nuimti odelę ir mėsą nuo kaulo, smulkiai supjaustyti
- 200 g Kiaulienos faršas - Nedidelis kiekis
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Džiovinti svogūnai
- Česnako granulės
- 2 vnt Kiaušiniai
- Majonezas - Pagal skonį
- Krakmolas - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Nuimti odelę nuo vištos ketvirčių ir mėsą nuo kaulo, smulkiai supjaustyti.
- Sumaišyti smulkintą vištieną su kiaulienos faršu, druska, pipirais, džiovintais svogūnais ir česnako granulėmis.
- Įdėti kiaušinius, majonezą ir krakmolą, gerai išmaišyti.
- Įdaryti vištos odeles paruoštu mišiniu, suformuoti kaip vištos ketvirtį ir padėti į šaldytuvą apie valandą.
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir kepti vištos ketvirčius apie valandą arba kol gražiai apskrus.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, pagal skonį pridėti kitų ingredientų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg