Įdarytas vištos ketvirtis

Įdarytas vištos ketvirtis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas yra nepaprastai skanus. Vištos ketvirčiai įdaryti smulkinta vištiena ir kiaulienos faršu su prieskoniais, kepti iki traškumo ir sultingumo. Puikiai tinka tiek karštam, tiek šaltam vartojimui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 1 hour
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Tinkama kepti vištos ketvirčius)
  • Peilis (Smulkiai pjaustyti mėsai)
  • Dubuo (Sumaišyti įdarui)
  • Orkaitė (Kepti patiekalui)

Ingredientai
  

Vištiena

  • 4 vnt Vištos ketvirčiai - Nuimti odelę ir mėsą nuo kaulo, smulkiai supjaustyti
  • 200 g Kiaulienos faršas - Nedidelis kiekis
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Džiovinti svogūnai
  • Česnako granulės
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • Majonezas - Pagal skonį
  • Krakmolas - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Nuimti odelę nuo vištos ketvirčių ir mėsą nuo kaulo, smulkiai supjaustyti.
  • Sumaišyti smulkintą vištieną su kiaulienos faršu, druska, pipirais, džiovintais svogūnais ir česnako granulėmis.
  • Įdėti kiaušinius, majonezą ir krakmolą, gerai išmaišyti.
  • Įdaryti vištos odeles paruoštu mišiniu, suformuoti kaip vištos ketvirtį ir padėti į šaldytuvą apie valandą.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir kepti vištos ketvirčius apie valandą arba kol gražiai apskrus.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, pagal skonį pridėti kitų ingredientų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Įdarytas vištos ketvirtis, Receptai su nuotraukomis, Vištos ketvirtis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating