Įdaryti pomidorai
Šis patiekalas gali būti patiektas tiek karštas, tiek šaltas.
Ingredientai
- pomidorai: 5 dideli
- cukrus: 1 šaukštelis
- džiovinti bazilikai: 1 šaukštelis
- druska: 1 žiupsnelis
- malti juodieji pipirai
- džiūvesėliai: 1/2 stiklinės
- lydytas sviestas: 3 šaukštai
- trupintas mėlynasis pelėsinis sūris: 1/4 stiklinės
Gaminimo eiga
- Pradžioje įkaitinkime orkaitę iki laipsnių. Tuo tarpu pomidorus nuplaukime, nusausinkime, perpjaukime per pusę. Sumaišykime cukrų, bazilikus, druską bei pipirus. Su gauta mase pabarstykime visas pomidorų puses.
- Tuomet gerai išmaišykime džiūvėsėlius, aliejų bei sūrį, masės uždėkime ant pomidorų pusių. Pomidorus sudėkime į kepimo indą, uždenkime folija. Kepkite maždaug minutes ir ragaukime. Galima ragauti tiek karštus tiek šaltus. Skanaus!
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.