
Įdarytos bulvės su grybais ir sūriu
Šis paprastas ir skanus patiekalas – įdarytos bulvės su grybais ir sūriu – yra puikus būdas paversti paprastas bulves į skanų pietų patiekalą. Grybai suteikia sodrumo, o sūris – kremiškumo. Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko šilto ir sotaus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Grybams ir svogūnams apkepinti)
- Orkaitė (Bulvėms kepti)
- Peilis (Bulvėms ir ingredientams pjaustyti)
- Šaukštas (Bulvėms išskobti)
- Tarka (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
- 3 vnt Didelės bulvės - Ne luptos
- 300 g Pievagrybiai - Smulkinti
- 2 vnt Svogūnai - Smulkinti
- 200 g Tarkuotas sūris - Paskanavimui
- 1 v.š. Miltai - Sumaišyti su bulvių minkštimu
- Pagal skonį Sviestas - Bulvėms aptepti
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinimui
Gaminimo eiga
- Ne luptas bulves išverdame, perpjauname į dvi dalis ir išskobiame vidurį. Bulvių vidų apkepame išteptą sviestu 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
- Minkštimą sumaišome su prieskoniais ir miltais. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepame keptuvėje.
- Į bulvių puseles dedame apkepintus grybus, tarkuotą sūrį ir bulvių minkštimą. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
- Patiekiame šiltas su mėgstamomis daržovėmis arba marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka šaltoms rudens ar žiemos dienoms, kai norisi šilto ir sotaus maisto.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 400kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 60mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg