Įdarytos bulvės su mėsos įdaru ir sūriu

Įdarytos bulvės su mėsos įdaru ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Įdarytos bulvės yra puikus būdas panaudoti likusią mėsą ir bulves. Šis receptas apima keptą tarkuotą morką, smulkintą saliero kotą, svogūną ir jautienos maltą mėsą, gausiai pagardintą pipirais, svanų druska, kuminu ir beef masala prieskonių mišiniu. Įdarytos bulvės yra dar skanesnės su šaukšteliu grietinės ir tarkuotu fermentiniu bei parmezano sūriu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tarkuotos morkos, saliero ir svogūno kepimui)
  • Orkaitė (Įdarytų bulvių kepimui)
  • Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
  • Peilis (Bulvių išskobimui)
  • Šaukštelis (Grietinės uždėjimui)
  • Tarka (Sūriui tarkuoti)

Ingredientai
  

Bulvės

  • 4 vnt Didelės bulvės - Virtos ir išskobtos

Įdaras

  • 1 vnt Tarkuota morka - Kepta
  • 1 vnt Smulkintas saliero kotas - Keptas
  • 1 vnt Svogūnas - Keptas
  • 300 g Jautienos malta mėsa - Kepta
  • Prieskoniai - Pipirai, svanų druska, kuminas, beef masala prieskonių mišinys, imbieras

Papildomi ingredientai

  • 4 šaukšteliai Grietinė
  • 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
  • 50 g Parmezanas - Tarkuotas

Gaminimo eiga
 

  • Virtas dideles bulves išskobkite ir paruoškite įdarui.
  • Keptuvėje apkepkite tarkuotą morką, smulkintą saliero kotą ir svogūną.
  • Atskirai apkepkite jautienos maltą mėsą, gausiai pagardindami pipirais, svanų druska, kuminu, beef masala prieskonių mišiniu ir imbieru.
  • Sumaišykite keptą mėsą su daržovėmis ir įdėkite į išskobtas bulves.
  • Ant viršaus uždėkite šaukštelį grietinės ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu bei parmezano sūriu.
  • Bulves sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 15 minučių didelėje kaitroje orkaitėje.
  • Jei reikia, dar uždėkite sūrio ir kepkite dar 10 minučių.

Pabaigai…

Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likusią keptą ar virtą mėsą ir bulves. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir daržovėmis pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Fermentinis sūris, Įdarytos bulvės, Mėsos įdaras, Parmezanas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating