
Įdarytos bulvės su mėsos įdaru ir sūriu
Įdarytos bulvės yra puikus būdas panaudoti likusią mėsą ir bulves. Šis receptas apima keptą tarkuotą morką, smulkintą saliero kotą, svogūną ir jautienos maltą mėsą, gausiai pagardintą pipirais, svanų druska, kuminu ir beef masala prieskonių mišiniu. Įdarytos bulvės yra dar skanesnės su šaukšteliu grietinės ir tarkuotu fermentiniu bei parmezano sūriu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Tarkuotos morkos, saliero ir svogūno kepimui)
- Orkaitė (Įdarytų bulvių kepimui)
- Kepimo popierius (Kepimo formai iškloti)
- Peilis (Bulvių išskobimui)
- Šaukštelis (Grietinės uždėjimui)
- Tarka (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
Bulvės
- 4 vnt Didelės bulvės - Virtos ir išskobtos
Įdaras
- 1 vnt Tarkuota morka - Kepta
- 1 vnt Smulkintas saliero kotas - Keptas
- 1 vnt Svogūnas - Keptas
- 300 g Jautienos malta mėsa - Kepta
- Prieskoniai - Pipirai, svanų druska, kuminas, beef masala prieskonių mišinys, imbieras
Papildomi ingredientai
- 4 šaukšteliai Grietinė
- 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas
- 50 g Parmezanas - Tarkuotas
Gaminimo eiga
- Virtas dideles bulves išskobkite ir paruoškite įdarui.
- Keptuvėje apkepkite tarkuotą morką, smulkintą saliero kotą ir svogūną.
- Atskirai apkepkite jautienos maltą mėsą, gausiai pagardindami pipirais, svanų druska, kuminu, beef masala prieskonių mišiniu ir imbieru.
- Sumaišykite keptą mėsą su daržovėmis ir įdėkite į išskobtas bulves.
- Ant viršaus uždėkite šaukštelį grietinės ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu bei parmezano sūriu.
- Bulves sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 15 minučių didelėje kaitroje orkaitėje.
- Jei reikia, dar uždėkite sūrio ir kepkite dar 10 minučių.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus būdas panaudoti likusią keptą ar virtą mėsą ir bulves. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir daržovėmis pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg