Įdarytos bulvės su varške ir žalumynais
Šis patiekalas skaniausias vasarą, su šviežimios bulvėmis, bet tinka ir žiemą.
Ingredientai
- bulvės (geriausiai šviežios),
- sutrinta varškė (arba varškės kremas),
- grietinė,
- druska,
- pipirai,
- petražolės,
- krapai,
- sūdyta arba rūkyta lašiša (nebūtinai).
Gaminimo eiga
- Pirmiausia išvirkime bulves su lupenomis, bei jas nukoškime. Kai bulvės atvės, įpjaukime jas ir sudėkime į lėkštą arba negilų dubenį.
- Tuomet į kiekvienos bulvės įpjovą įdėkime su grietine sutrintos varškės (druskos ir pipirų pagal skonį) arba varškės kremo.
- Galiausiai ant viršaus užberkime smulkintų petražolių bei krapų. Taip pat galime užsidėti sūdytos arba rūkytos lašišos, jei ją mėgstame.
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!