Įdarytos paprikos su faršu

Įdarytos paprikos su faršu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra klasikinis įdarytų paprikų variantas, primenantis balandėlius, tačiau paprikos suteikia patiekalui unikalų skonį. Paprikos yra išskobtamos, nuplikomos, o įdaras paruošiamas kaip balandėliams. Visas patiekalas troškinamas su pomidorų padažu, kuris vėliau gali būti naudojamas kaip padažas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui ant vidutinės ugnies)
  • Peilis (Paprikoms išskobti)
  • Pjaustymo lentelė
  • Šaukštas (Įdarui maišyti ir paprikoms užpildyti)

Ingredientai
  

Įdaras

  • 500 g Malta mėsa - Tinka kiauliena, jautiena ar jų mišinys
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
  • 1 puodelis Ryžiai - Išvirti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Žali
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 4 vnt Paprikos - Išskoptos ir nuplikytos

Pomidorų padažas

  • 1 pakelis Pomidorų padažas - Papildomai galima pridėti 2 pakelius

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti ir išskobti paprikas, jas trumpai nuplikyti verdančiu vandeniu.
  • Įdaro paruošimas: sumaišyti maltą mėsą, smulkintą svogūną, virtus ryžius, kiaušinius, druską ir pipirus.
  • Užpildyti paprikas paruoštu įdaru.
  • Paprikas dėti į puodą, užpilti pomidorų padažu ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 60 minučių.

Pabaigai…

Rekomenduojama patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 180mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 90mg
Recepto raktažodžiai Faršas, Įdarytos paprikos, Lietuviški receptai, Mėsos patiekalai, Paprikos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating