
Įdarytos paprikos su faršu
Šis receptas yra klasikinis įdarytų paprikų variantas, primenantis balandėlius, tačiau paprikos suteikia patiekalui unikalų skonį. Paprikos yra išskobtamos, nuplikomos, o įdaras paruošiamas kaip balandėliams. Visas patiekalas troškinamas su pomidorų padažu, kuris vėliau gali būti naudojamas kaip padažas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, tinkamas troškinimui ant vidutinės ugnies)
- Peilis (Paprikoms išskobti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Įdarui maišyti ir paprikoms užpildyti)
Ingredientai
Įdaras
- 500 g Malta mėsa - Tinka kiauliena, jautiena ar jų mišinys
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 puodelis Ryžiai - Išvirti
- 2 vnt Kiaušiniai - Žali
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 4 vnt Paprikos - Išskoptos ir nuplikytos
Pomidorų padažas
- 1 pakelis Pomidorų padažas - Papildomai galima pridėti 2 pakelius
Gaminimo eiga
- Nuplauti ir išskobti paprikas, jas trumpai nuplikyti verdančiu vandeniu.
- Įdaro paruošimas: sumaišyti maltą mėsą, smulkintą svogūną, virtus ryžius, kiaušinius, druską ir pipirus.
- Užpildyti paprikas paruoštu įdaru.
- Paprikas dėti į puodą, užpilti pomidorų padažu ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 60 minučių.
Pabaigai…
Rekomenduojama patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 180mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 90mg