
Įdarytos Vištienos Šlaunelės su Bulvėmis
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norite greito ir nebrangaus, bet labai skanaus patiekalo. Vištienos šlaunelės, įdarytos pievagrybiais, česnaku, svogūnu ir morkomis, yra sultingos ir aromatingos. Patiekalas taip pat turi šiek tiek asmeniškumo – paprasta, bet nuoširdi virtuvės istorija.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
- Kepimo skarda
- Dantų krapštukai (Įdarui pritvirtinti)
- Dubuo (Daržovių ir įdaro maišymui)
- Tarkavimo įrankiai (Morkoms ir svogūnams tarkuoti)
Ingredientai
Įdaras
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti smulkiais gabalėliais
- 3 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
- 1 vnt Svogūnas - Tarkuotas
- 0.5 vnt Morka - Tarkuota
- 1 šaukštas Majonezas
Vištienos šlaunelės
- 500 g Vištienos šlaunelės mėsa - Be kaulo, marinuota pipirais, druska ir vištienos prieskoniais
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
Gaminimo eiga
- Paruoškite įdarą: sumaišykite pievagrybius, česnaką, svogūną, morką ir majonezą.
- Vištienos šlauneles marinuokite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Ant vidinės mėsos pusės dėkite paruoštą įdarą ir pritvirtinkite dantų krapštukais.
- Vištienos šlauneles apvoliojate miltuose, sudėkite į kepimo skardą kartu su supjaustytomis bulvėmis.
- Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, apie 50 minučių. Pabaigoje ant viršaus sudėkite likusį įdarą ir pakepkite dar apie 10 minučių.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus, kai norite paprasto, bet labai skanaus patiekalo. Įdarą galite variuoti pagal savo skonį, pridėdami kitų daržovių ar prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg