
Ilgo troškinimo vištiena su daržovėmis
Šis receptas puikiai tinka vakarienei, kai norisi kažko lengvo ir maistingo. Vištiena kartu su įvairiomis daržovėmis yra ilgai troškinama, kad įgautų nuostabų skonį ir minkštumą. Puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Giliai troškinimui)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis
- Trintukas (Daržovėms sutarkuoti)
- Medinė mentelė (Maišymui)
Ingredientai
Ingredientai
- 1 vnt Raudonas svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Baltas svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 1 vnt Poras - Supjaustytas
- 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta
- 2 vnt Salieras - Supjaustytas
- 1 vnt Pastarnokas - Sutarkuotas
- 1 vnt Morka - Sutarkuota
- 100 g Špinatai - Švieži
- 2 vnt Svogūnų laiškai - Supjaustyti
- 200 g Brokolis - Supjaustytas
- 500 g Vištienos krūtinėlė - Nukaulinta
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Grietinė - Patiekimui, jei norisi
- Vanduo - Troškinimui
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite visus svogūnus, pievagrybius, porą, papriką, salierą ir pastarnoką.
- Į puodą įpilkite šiek tiek vandens ir apkepkite daržoves iki minkštumo.
- Pridėkite nukaulintą vištieną ir toliau troškinkite, kol ji bus visiškai iškepusi.
- Prieš baigiant troškinimą, pridėkite špinatus ir svogūnų laiškus.
- Pagardinkite prieskoniais pagal skonį ir, jei norisi, patiekite su grietine.
- Vaikams paruoškite lęšių makaronus kaip garnyrą, o suaugusiems – kalariopės, juodojo ridiko ir mini pomidoriukų salotas su avokadų aliejumi ir citrinos sultimis.
Pabaigai…
Grietinę galite pakeisti natūraliu jogurtu, jei norisi lengvesnio padažo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 45gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 50mg