Imbierinis vištienos troškinukas
Tai patiekalas, kuris paprastai priskiriamas sotaus ir kvapnaus troškinio kategorijai. Pagrindiniai ingredientai yra vištiena, imbieras ir įvairūs kiti papildomi ingredientai, kurie prisideda prie bendro patiekalo skonio ir tekstūros. Pateikiame bendrą vaizdą ir keletą nurodymų kaip jį pasigaminti.
Ingredientai
- virtos vištienos krūtinėlės: 300 gramų
- nulupto moliūgo: 150 gramų
- česnako: 2 skiltelių
- sviesto: 70 gramų
- maltų džiūvėsių: 2 valgomųjų šaukštų
- mėgstamų vištienos prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
- imbiero: 10 gramų
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
Gaminimo eiga
- Pirmiausia moliūgą, supjaustome kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepiname su gabalėliu sviesto (maždaug gramų). Kai kubeliai suminkštėja, supilame ant jų džiuvėsėlius bei dar šiek tiek pakepiname.
- Tuomet suberiame gabalėliais supjaustytą vištieną, įberiame pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdedame likusį sviestą bei patroškinkite maždaug minutes uždengtoje keptuvėje.
- Tada kai šiek tiek atvėsta, troškinį apšlakstome citrinos sultimis.
- Galiausiai papuošiame – geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturime, tiks ir petražolės arba kiti žalumynai.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.