Itališka pitina su sūriu ir svogūnais

Itališka pitina su sūriu ir svogūnais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas – eksperimentinis itališkos ‘pitina’ dešros variantas, kurio skonis praturtintas sūriu ir vynu. Tai lyg lietuviško skilandžio interpretacija, kur mėsos rutuliukas vietoje apvalkalo yra apvoliojamas kukurūzų kruopose ar miltuose. Skonis dėl naudojamo vyno yra unikalus ir puikiai tinka mėgstantiems eksperimentuoti virtuvėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 2 hours
Gamyba 5 hours 36 minutes
Iš viso 7 hours 36 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 5 rutuliukai

Reikalingi Įrankiai

  • Mėsos malūnėlis (Kiaulienai ir avienai malti)
  • Dubuo (Mėsai ir prieskoniams maišyti)
  • Šaldytuvas (Mėsai brandinti)
  • Ventiliatorius (Vytinimui)
  • Kepimo popierius (Pasirinktinai, jei naudojate miltus vietoj kruopų)

Ingredientai
  

  • 870 g Kiaulienos kumpis - Malti per 10 mm sietelį
  • 380 g Avienos kumpis - Malti per 4 mm sietelį
  • 120 g Lašiniai - Pjaustyti kubeliais
  • 32 g Druska
  • 2 g Itališki prieskoniai
  • 120 ml Pusiau sausas vynas - Naudoti marinuojant česnaką
  • 2 g Kalendra - Grūsta
  • 2 g Pipirai - Malti
  • 2-3 skiltis Česnakas - Sutraiškytas ir marinuotas vynuje
  • Kukurūzų kruopos arba miltai - Rutuliukams apvolioti

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną malame per 10 mm sietelį, avieną – per 4 mm. Lašiniai supjaustomi kubeliais. Česnaką sutraiškome ir marinuojame vynuje.
  • Maltą mėsą maišome su prieskoniais, vyną nupilame, bet česnako į masę nededame. Mėsą minkome iki vientisos masės ir paliekame šaldytuve 1-2 dienoms.
  • Iš paruoštos mėsos masės formuojame rutuliukus (apie 5 vienetus) ir apvoliojame juos kukurūzų kruopose arba miltuose.
  • Paruoštus rutuliukus laikome šaldytuve su +8-10°C temperatūra ir 45-55% drėgme 9 dienas. Vėliau vytiname ventiliatoriaus pagalba 2 savaites.

Pabaigai…

Šį receptą galima varijuoti su kitais prieskoniais arba netgi keisti mėsos rūšis, jei norite dar įdomesnio skonio. Svarbu laikytis temperatūros ir drėgmės sąlygų, kad gautumėte tinkamą vytinimo rezultatą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 1200mgKalis: 500mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Dešra, Pitina, Receptai su nuotraukomis, Sūris, Vytinta mėsa
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating