
Itališki makaronai su padažu
Šie itališki makaronai „gniazda-nitki“ yra greitai paruošiami ir puikiai dera su įvairiais padažais. Tai puikus pasirinkimas greitam ir skaniam vakarienės patiekalui. Šis receptas siūlo pasigaminti paprastą ir skanų padažą su pomidorais ir bazilikais, kurie sustiprins makaronų skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didesniam kiekiui vandens virinti makaronams.)
- Keptuvė (Padažui gaminti.)
- Mentelė (Padažui maišyti.)
Ingredientai
- 250 g Makaronai ‘gniazda-nitki’
- 2 vnt Pomidorai - Susmulkinti.
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas.
- 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas.
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejus
- 1 šaukštelis Džiovintas bazilikas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Užvirkite didelį puodą vandens ir pagardinkite druska. Įdėkite makaronus ‘gniazda-nitki’ ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės (apie 3 minutes), kol bus ‘al dente’.
- Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės ir pradės gelsti (apie 2-3 minutes).
- Į keptuvę pridėkite susmulkintus pomidorus ir džiovintą baziliką, virkite dar 5-7 minutes, kol pomidorai suminkštės ir padažas taps tirštas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Makaronus išimkite iš puodo ir perkelkite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite, kad makaronai būtų visiškai padengti padažu. Patiekite iš karto, papuoštus šviežiais baziliko lapeliais, jei norite.
Pabaigai…
Makaronai ‘gniazda-nitki’ greitai paruošiami ir puikiai tinka greitiems receptams. Jei norite daugiau skonio, pridėkite šviežių žolelių, tokių kaip raudonėlis ar petražolės. Be to, galima pridėti tarkuoto parmezano, kad pridėtų papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 50mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mgIron: 2mg