Itališkos avinžirnių skarelės
Tai vienas iš patiekalų, kuriuos mėgsta italai. Vos iš kelių ingredientų pagaminamos avinžirnių skarelės labai skanios, puikiai tinka kaip pagrindas užtepėlėms, yra sveikas pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek užkandžiams taip pat jas labai lengva pagaminti, o visa tai užtruks kelias minutes.
Ingredientai
- 2,5 puodelio avinžirnių miltų
- 3,5 puodeliai šalto vandens
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- Druska, pipirai ir kiti prieskoniai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Į dubenį supilti vandenį, suberti miltus, viską labai gerai išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių, sudėti prieskonius, supilti aliejų, viską gerai išmaišyti kartu.
- Leisti masei šiek tiek pastovėti (jei pavyksta, geriausia palikti 1-2 valandoms, bet tai nėra būtina)
- Paruošti kepimo indą, į jį supilti tešlą, kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
- Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.