Jautiena kokosų piene
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- jautienos išpjova: 700 g
- raudonieji svogūnai: 1
- citrinos sultys: 1
- kokosų pienas: 200 ml
- 9% riebumo grietinėlė: 200 ml
- ciberžolė: 1 arbatinis šaukštelis
- augalinis aliejus: 2 valgomieji šaukštai
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga
- Pradžioje jautienos išplovą įtrinkime druska ir pipirais, aplaistykime citrinos sultimis ir palikkime marinuotis maždaug dešimčiai minučių.
- Tuomet svogūną nuplaukime, supjaustykime pusžiedžiais ir apie penkias minutes apkepkime įkaitintame aliejuje. Į tą pačią keptuvę suberkime ciberžolę, supilkime kokoso pieną, grietinėlę ir ml vandens. Kaitinkime, kol užvirs.
- Tada į paruoštą padažą dėkime jautienos išpjovą ir uždengus dangčiu troškinkime maždaug minučių, kartais mėsą apverskime. Po to mėsą įvyniokime į kepimo foliją ir palikime apie minučių. Padažą pavirkime ant mažos ugnies.
- Galiausiai paruoštą mėsą supjaustykime griežinėliais, sudėkime į lėkštę ir užpilkime karštu padažu. Ragaujam su šeima ar draugais 🙂
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.