Jautiena su bulvių pyragu ir daržovėmis

Jautiena su bulvių pyragu ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šventinės vakarienės metu, smagiai besišnekučiuodami, gaminome šį gardų jautienos patiekalą su bulvių pyragu ir daržovėmis. Receptas yra paprastas, tačiau labai skanus, o derinys su rukolų pesto sviestu prideda ypatingo skonio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Mandolina (Bulvėms supjaustyti plonais griežinėliais)
  • Keptuvėlės (Idealiai tinka bulvių pyragui kepti ir pabaigti orkaitėje)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 160°C)
  • Peilis (Bulvių šiaudeliams pjaustyti)
  • Puodelis (Daržovėms apkepti)
  • Keptuvė (Jautienai apkepti)

Ingredientai
  

Jautiena

  • 4 vnt Jautienos gabalai - Pagal storį, apie 150 g kiekvienas
  • 2 vnt Česnako skiltelės
  • 50 g Sviestas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Bulvių pyragas

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos plonais griežinėliais, tada šiaudeliais
  • 1 a.š. Čiobreliai
  • 1 valg. š. Laiškinis česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Daržovės

  • 1 vnt Cukinija - Supjaustyta kubeliais
  • 200 g Vyšninių pomidorų
  • 1 vnt Šalot svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 a.š. Smulkiai tarkuotas imbieras
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai

Pesto sviestas

  • 50 g Sviestas - Sumaišytas su rukolų pesto

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustykite plonais griežinėliais mandolinos pagalba, tada plonais šiaudeliais peiliu. Sumaišykite su druska, pipirais, čiobreliais ir laiškiniu česnaku. Įkaitinkite keptuvėles su aliejumi, dėkite bulvių sluoksnį ir kepkite keletą minučių. Apverskite, tada dėkite keptuvėles į orkaitę, įkaitintą iki 160°C, ir kepkite dar apie 10 min.
  • Puodelyje apkepkite imbierą ir šalot svogūną, dėkite cukiniją ir pomidoriukus. Gardinkite druska ir pipirais.
  • Jautienos gabalus dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Dėkite česnaką, sviesto gabalą. Kepkite po 2 – 4 min. kiekvieną pusę, priklausomai nuo mėsos storio. Iškepus, gardinkite druska ir pipirais. Palikite trumpam pailsėti, prieš pjaustant.
  • Patiekite jautieną kartu su bulvių pyragu ir daržovėmis, papildomai pridėdami pesto sviesto.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka šventinei vakarienei, ypač su draugų kompanija. Rekomenduojama naudoti jautieną, kurią mėgstate, ar net bandyti kitų rūšių mėsą, jei norisi išbandyti kažką naujo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių pyragas, Daržovės, Jautiena, Pesto sviestas, Šventinė vakarienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating