Jautiena su ryžiniais makaroniukais

Jautiena su ryžiniais makaroniukais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šiandienos receptas – jautiena su ryžiniais makaroniukais. Tai sotus ir skanus patiekalas, kurio paruošimas užtrunka šiek tiek laiko, bet rezultatas to vertas. Patiekalas yra puikus derinys tarp minkštos jautienos ir al dente makaroniukų, pagardintų aromatingu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Stiprios kaitros pakepimui)
  • Greitpuodis (Mėsos troškinimui)
  • Puodas (Makaroniukams virti)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Blenderis (Pomidorams trinti)

Ingredientai
  

Patiekalas

  • 500 g Jautiena - Supjaustyta mažais gabalėliais
  • 300 g Ryžiniai makaroniukai - Gerai perplauti ir išbrinkti
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 1 vnt Paprika - Supjaustyta
  • 400 ml Blenderiuoti pomidorai
  • 200 ml Pomidorų padažas
  • 500 ml Verdantis vanduo
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 1 a.š. Džiovintos petražolės
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Karis
  • Pagal skonį Druska

Salotos

  • 1 vnt Ridikas - Supjaustytas
  • Pagal skonį Svogūnų laiškai - Supjaustyti
  • Pagal skonį Alyvuogių aliejus
  • Pagal skonį Balzaminis actas
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Makaroniukus gerai perplauti ir užmerkti karštu vandeniu su druska, palikti brinkti 1 valandą.
  • Jautieną supjaustyti mažais gabalėliais, kepti keptuvėje ant stiprios kaitros 5 minutes. Išpylus atsiradusį vandenį, toliau kepti kol apskrus.
  • Į keptuvę pridėti svogūną, morką, papriką. Kai daržovės suminkštės, sudėti į greitpuodį, pridėti blenderiuotus pomidorus, pomidorų padažą ir verdantį vandenį.
  • Pridėti lauro lapus, džiovintas petražoles, pipirus, karį ir druską. Uždengti ir troškinti greitpuodyje 35 minutes.
  • Makaroniukus virti buljone su keliais samtukais skystimo nuo mėsytės 5 minutes.
  • Salotas paruošti iš ridikų, svogūnų laiškų, alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir druskos.

Pabaigai…

Jautiena troškinama su įvairiomis daržovėmis ir prieskoniais, kad būtų gausu skonio. Ryžiniai makaroniukai sugeria padažo skonį, todėl būkite atsargūs su buljono kiekiu, kad jie nebūtų per minkšti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 75mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Jautiena, Receptai su nuotraukomis, Ryžiniai makaroniukai, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating