Jautienos apkepas
Jautiena – tai viena sveikiausių mėsyčių. Joje gausu mineralinių medžiagų, B grupės vitaminų, geležies. Jei manote, kad jautiena – tai prabangi mėsa, kuri riekalauja ypatingo paruošimo, šis receptas įrodys, kad tikrai klystate! Šį gardų pietų patiekalą pagaminsite vos per kelias minutes, bet pagaminti vėl norėsite dar ne vieną kartą!
Ingredientai
- 500 g jautienos faršo
- Šiek tiek aliejaus
- Priedai: druska, pipirai, česnakas, paprika, žolelės
- 100 g kreminio sūrio (kotedžo sūrio)
- Puodelis tarkuoto čederio sūrio
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti kepimo indą.
- Įkaitinti keptuvėje aliejų. Sudėti jautienos faršą, šiek tiek apkepti ant silpnos ugnies, pagardinti prieskoniais.
- Šiek tiek mėsytei apkepus sudėti kreminį sūrį, išmaištyi, dar patroškinti.
- Prieš baigiant kepti, sudėti pusę tarkuoto čederio sūrio, palaukti, kol išsilydys. Visą keptuvės turinį sudėti į kepimo indą, viršų apibarstyti likusiu sūriu, pagardinti žalumynais.
- Kepti apie 10 min, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.