
Jautienos faršo kepsneliai-kotletukai su bulvių koše ir salotomis
Šis receptas kilo iš mano meilės kiaulienai, tačiau nusprendžiau išbandyti jautieną, nes sako, kad ji sveikesnė. Šie jautienos faršo kepsneliai-kotletukai su morkomis ir svogūnais yra puikus būdas ‘prisijaukinti’ jautieną. Patiekiama su šviežiomis daržovėmis iš daržo ir bulvių koše.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Naudoti kepimui su aliejumi)
- Bulvių košės įrankiai (Bulvėms trinti, sviestui ir pienui įmaišyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Smulkinimui ir pjaustymui)
- Didelis dubuo (Faršui maišyti)
Ingredientai
Kepsneliai
- 500 g Jautienos faršas
- 2 vnt Didelės morkos - Smulkiai tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Kiaušinis
- Maltos mėsos prieskoniai - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Aliejus - Kepti
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nulupamos ir verdamos
- Druska - Pagal skonį
- 50 g Sviestas
- 200 ml Karštas pienas
Salotos
- 1 vnt Agurkas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Pomidorai - Maži pomidoriukai
- 1 ryšulėlis Salotų lapai - Pjaustyti
- 5 vnt Ridikėliai - Smulkiai pjaustyti
- Krapai - Smulkinti
- Salotų prieskoniai - Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite jautienos faršą su smulkiai tarkuotomis morkomis, svogūnu, kiaušiniu, druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite suformuotus kotletukus, kol jie bus gražiai rudi iš abiejų pusių.
- Bulves nulupkite, virkite sūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos. Nupilkite vandenį ir sutrinkite bulves su sviestu ir karštu pienu, kol gausite vientisą masę.
- Paruoškite salotas: supjaustykite agurką, pomidorus, salotų lapus, ridikėlius ir krapus. Pagardinkite salotų prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
- Patiekite kotletukus su bulvių koše ir šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pridėti kitų mėgstamų daržovių ar naudoti kitą mėsą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg