Jautienos Koja su Perlinėmis Kruopomis ir Pomidorų Padažu
Šiandien viriau gan keistą, bet skanų patiekalą. Jautienos koja virta ir sumaišyta su perlinėmis kruopomis bei pomidorų padažu. Patiekalas yra skanus ir naudingas sąnariams dėl želatinos, o perlinės kruopos gerina virškinimo ir žarnyno veiklą.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, jautienos kojai virti)
- Peilis (Jautienos kojai supjaustyti)
- Keptuvė (Morkoms ir svogūnams pakepinti)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Jautienos koja
- 1 vnt Jautienos koja - Virta ir supjaustyta
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2 šaukštai Sviestas - Kepimui
- 200 g Perlinės kruopos - Mirkytos
- 400 ml Pomidorų padažas
- 1 l Sultinys - Jautienos kojai virti
- Pagal skonį Prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Jautienos koja išvirti ir supjaustyti.
- Keptuvėje ant sviesto pakepinti tarkuotas morkas ir svogūną.
- Į keptuvę pridėti supjaustytą jautienos koją ir troškinti kelias minutes.
- Supilti sultinį, pridėti mirkytas perlines kruopas ir pomidorų padažą. Troškinti, kol kruopos bus minkštos.
Pabaigai…
Želatina iš jautienos kojos stiprina sąnarius, o perlinės kruopos gerina virškinimo sistemą. Patiekalas yra ypač maistingas ir skanus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 10mg