Jautienos rutuliukai padaže
Jautiena – viena vertingiausių mėsų. Šie jautienos rutuliukai minkšti, sultingi, padengti sūriu ir kepti pomidorų padaže. Jų skonis tiesiog puikus!
Ingredientai
- 500 g jautienos faršo
- 0,5 puodelio džiūvesėlių
- 1 kiaušinis
- 2 puodeliai smulkintų petražolių
- 2 puodeliai marinaros padažo (skanu ir su pomidorų padažu)
- Prieskoniai:4 česnako skiltelės, šiek tiek druskos, pipirai
- 0,5 puodelio tarkuoto parmezano
- Mocarelos sūris, supjaustytas kvadratėliais (reikalingas uždėjimui ant mėsos rutuliukų)
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
- Į dubenį sudėti mėsą, įmušti kiaušinį, suberti džiūvesėlius, tarkuotą parmezaną, smulkintas česnako skilteles ir petražoles, pagardinti druska, pipirais, viską išmaišyti.
- Formuoti mėsos rutuliukus, juos apkepti įkaitintoje su alyvuogių aliejumi keptuvėje.
- Į kitą keptuvę supilti marinaros arba pomidorų padažą, į jį sudėti mėsos rutuliukus ir šiek tiek patroškinti – apie 12min.
- Prieš baigiant troškintis ant rutuliukų uždėti po mocarelos sūrio gabalėlį.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.