Jautienos rutuliukai padaže

Jautienos rutuliukai padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jautiena – viena vertingiausių mėsų. Šie jautienos rutuliukai minkšti, sultingi, padengti sūriu ir kepti pomidorų padaže. Jų skonis tiesiog puikus!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g jautienos faršo
  • 0,5 puodelio džiūvesėlių
  • 1 kiaušinis
  • 2 puodeliai smulkintų petražolių
  • 2 puodeliai marinaros padažo (skanu ir su pomidorų padažu)
  • Prieskoniai:4 česnako skiltelės, šiek tiek druskos, pipirai
  • 0,5 puodelio tarkuoto parmezano
  • Mocarelos sūris, supjaustytas kvadratėliais (reikalingas uždėjimui ant mėsos rutuliukų)
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį sudėti mėsą, įmušti kiaušinį, suberti džiūvesėlius, tarkuotą parmezaną, smulkintas česnako skilteles ir petražoles, pagardinti druska, pipirais, viską išmaišyti.
  • Formuoti mėsos rutuliukus, juos apkepti įkaitintoje su alyvuogių aliejumi keptuvėje.
  • Į kitą keptuvę supilti marinaros arba pomidorų padažą, į jį sudėti mėsos rutuliukus ir šiek tiek patroškinti – apie 12min.
  • Prieš baigiant troškintis ant rutuliukų uždėti po mocarelos sūrio gabalėlį.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.
Recepto raktažodžiai Jautienos patieklai, Mėsos patiekalai, Mėsos rutuliukai, Patiekalai pietums, Patiekalai visai šeimai, Sveiki patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating