Jautienos steikas su svogūniniu alaus padažu

Jautienos steikas su svogūniniu alaus padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis jautienos steikas buvo paruoštas vyro gimtadieniui ir buvo puikiai sultingas. Sujungtas su skaniu svogūniniu alaus padažu, patiektas su grilyje keptomis paprikomis ir pomidorais bei keptomis bulvėmis. Nepaisant mano nesimėgavimo jautiena, šis receptas buvo sugalvotas dėl šeimos nario pageidavimo. Tai buvo ypatingas patiekalas, kuris praskaidrino vakarą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Stipriai įkaitinta keptuvė jautienos steikui kepti)
  • Peilis (Svogūnų ir česnakų pjaustymui)
  • Mentelė (Kepsnių apvertimui)

Ingredientai
  

Jautienos steikas

  • 2 gabalėliai Jautiena - Jautienos gabalėliai kepsniams, kambario temperatūroje
  • 100 g Sviestas
  • 5 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 v.š. Miltai
  • 400 ml Alaus
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas žiedais
  • 0.5 kubelio Sultinio kubelis
  • Himalajų druska
  • 2 v.š. Pomidorų pasta
  • Juodieji pipirai
  • Kajano pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Svogūninio alaus padažo paruošimas: Nusilupkite svogūną ir supjaustykite žiedais. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto ir apkepkite svogūnus. Sudėkite miltus, išmaišykite ir įpilkite alų. Sutraiškykite pusę kubelio sultinio ir įdėkite į padažą. Pridėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pomidorų pastą, kajano pipirus ir išmaišykite. Virkite 5 minutes.
  • Jautienos steikas: Jautieną nereikia marinuoti, ji kepama tokia, kokia yra. Keptuvėje įkaitinkite likusį 50 g sviesto. Atsargiai dėkite jautienos gabalėlius į karštą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Kepimo metu apverskite kelis kartus ir užberkite druskos bei juodųjų pipirų. Patiekite su grilyje keptomis paprikomis ir pomidorais bei keptomis bulvėmis.

Pabaigai…

Jei patinka intensyvesnis skonis, galite į padažą pridėti daugiau kajano pipirų ar kitų prieskonių. Šis receptas puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog norint nustebinti savo artimuosius.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 50gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Alaus padažas, Jautienos steikas, Receptai su nuotraukomis, Svogūnai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating