Jautienos suktinukai su marinuotu agurku

Jautienos suktinukai su marinuotu agurku

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Bandžiau jautienos suktinukus, manau pavyko! Pamūšta mėsa su prieskoniais, uždėtas pjaustytas kumpis ir marinuotas agurkas. Viskas susukta, apkepinta ir ilgai virta. Nors mėsa man vis dar atrodo šiek tiek kieta, skonis buvo puikus. Padažas pagamintas iš pievagrybių, svogūnų, miltų, pieno ir kečiupo. Dar keli kotletai iš kalakutienos faršo, sudėti į padažą ir troškinti kartu su suktinukais. Pietums – gal nepigu, bet kartais smagu pasilepinti!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Plaktukas mėsai (Mėsai pamūšti)
  • Kepimo keptuvė (Mėsai apkepinti)
  • Troškinimo puodas (Ilgam virimui)
  • Pjaustymo lenta
  • Aštrus peilis (Pjaustymui)
  • Šaukštas (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Jautienos filė - Plonai pjaustyta
  • 100 g Pjaustytas kumpis
  • 4 vnt Marinuoti agurkai - Ilgai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Prieskoniai

Padažas

  • 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas
  • 1 v.š. Miltai
  • 200 ml Pienas
  • 1 v.š. Kečiupas - Skoniui pagyvinti

Papildomai

  • 300 g Kalakutienos faršas
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 riekė Batonas - Mirkytas

Gaminimo eiga
 

  • Mėsą plonai supjaustyti ir pamūšti plaktuku. Pabarstyti druska ir pipirais.
  • Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėti pjaustytą kumpį ir marinuotą agurką. Susukti suktinukus ir sutvirtinti dantų krapštukais.
  • Apkepti suktinukus keptuvėje iki apskrudimo.
  • Paruošti padažą: keptuvėje apkepinti pievagrybius ir svogūnus, pridėti miltų ir maišyti. Po truputį pilti pieną, kol padažas taps tirštas. Įdėti kečiupo skoniui pagyvinti.
  • Apkeptus suktinukus sudėti į troškinimo puodą, užpilti padažu ir troškinti ant mažos ugnies apie 1-2 valandas.
  • Kalakutienos faršą sumaišyti su mirkytos batono rieke ir kiaušiniu, formuoti kotletus. Apkepinti keptuvėje ir sudėti į troškinimo puodą su suktinukais. Viską kartu troškinti.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar pridėti daržovių pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Jautienos suktinukai, Marinuotas agurkas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating