
Jautienos troškinys su juoduoju šokoladu
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- Jautiena apie 500 g
- Sviestas 50 g
- Svogūnai 2
- Morkos 2
- Česnakas 6 skiltelės
- Juodasis šokoladas 50 g
- Čili pipirai 0,5 arba 1 ( pagal skonį )
- Balzaminis actas 2 šaukštai
- Kiaulienos šoninė rūkyta apie 100 g
- Jautienos sultinys 250 – 300 ml
- Pomidorų sultys 200 ml
- Druska, juodieji malti pipirai, cinamonas, 2 lauro lapai
Gaminimo eiga
- Mėsą nuplaukite , nupjaukite nereikalingas gleives ir taukus , supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Ant mėsos užberkite druską, pipirus, cinamoną ir gerai sumaišykite.
- Smulkiai supjaustykite kiaulienos šoninę ir apkepinkite ją puode, kuriame troškinsite mėsą. Apskrudusius šoninės gabalėlius išimkite ir laikinai atidėkite į šalį.
- Į puode likusius riebalus sudėkite sviestą ir apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Morkas supjaustykite stambesniais gabalėliais. Kai svogūnai lengvai apskrus į puodą sudėkite paruoštas morkas, viską sumaišykite ir dar kelias minutes pakepinkite.
- Tada supilkite pomidorų sultis, balzaminį actą, šokoladą, čili pipirą (jei nemėgstate labai aštriai į puodą dėkite sveiką nesmulkintą pipirą) ir apskrudintus šoninės gabalėlius. Viską gerai sumaišykite ir užkaitinkite, kad mišinys užvirtų.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.