Jautienos troškinys su ryžiniais makaronais

Jautienos troškinys su ryžiniais makaronais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Vakar gaminau jautieną. Mažus gabaliukus jautienos (500g) apkepinau ant stiprios kaitros. Iš mėsos išsiskyrė vanduo, kurį išpyliau. Vėliau vėl pyliau aliejų ir kepinau. Pridėjau svogūną, trijų spalvų papriką ir tarkuotą morką. Visa tai troškinau greitpuodyje su pomidorų padažu ir vandeniu 30 minučių. Galiausiai pridėjau ryžinius makaronus ir viriau, kol jie išvirė. Vaikai labai mėgsta šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Stipriai kaitinimui)
  • Greitpuodis (Troškinimui)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Peilis (Aštrus, daržovėms ir mėsai pjaustyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Jautiena - Mažais gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Pjaustytas
  • 1.5 vnt Paprika - Trijų spalvų, pjaustytos
  • 2 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 100 ml Pomidorų padažas
  • 5 stiklinės Vanduo
  • 500 g Ryžiniai makaronai
  • Alyvuogių aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Jautieną mažais gabaliukais apkepinti ant stiprios kaitros, kol išsiskirs vanduo. Vandenį išpilti.
  • Vėl įpilti aliejaus ir toliau kepinti jautieną.
  • Pridėti pjaustytą svogūną, trijų spalvų papriką ir tarkuotas morkas. Kepinti apie 10 minučių.
  • Visą mišinį sudėti į greitpuodį, užpilti pomidorų padažu ir vandeniu. Troškinti apie 30 minučių.
  • Pridėti ryžinius makaronus ir virti, kol jie išvirs. Pastoviai maišyti, kad nepriliptų prie dugno.

Pabaigai…

Skanaus! Sory, nuotrauka nelabai kokybiška. Mano vaikai labai mėgsta šį patiekalą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 90mg
Recepto raktažodžiai Jautiena, Ryžiniai makaronai, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating