
Kaimiškas karpis su grikiais
Paprastas, lengvai gaminamas ir kaimiškas receptas. Idealiai tinka tiems, kas mėgsta karpį ar lyną. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Patiekiamas su marinuotais arba raugintais agurkais, nors ir be jų yra puikus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Tinka ir didesnis kepimo indas)
- Puodas (Grikiams virti)
- Keptuvė (Svogūnams ir grikiams kepinti)
- Peilis (Žuviai valyti ir pjaustyti)
- Folija arba dangtis (Kepimo metu uždengti indą)
Ingredientai
- 1-1,5 kg Karpis arba lynas
- 200 g Grikiai - Apie 1 stiklinė
- 3 vnt Virtų kiaušinių
- 1-2 vnt Svogūnų
- 200 g Grietinė
- 2 v.š. Sviesto arba aliejaus
- Žuvies prieskonių - Pagal skonį
- Druskos - Pagal skonį
- Pipirų - Pagal skonį
- Krapų - Pagal skonį
- Petražolių - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sausai pakepinkite grikius ir po to juos išvirkite.
- Kol verda grikiai, paruoškite karpį: pašalinkite žvynus, pelekus ir perpjauskite per pusę. Apibarstykite žuvies prieskoniais.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste ar aliejuje. Kai svogūnai tampa permatomi, į juos suberkite sukapotus virtus kiaušinius ir išvirtus grikius. Užbarstykite pipirų ir druskos, viską išmaišykite ir supilkite į kepimo formą.
- Ant viršaus uždėkite karpio puseles. Įpilkite apie 0,5 stiklinės karšto vandens, uždenkite folija ar dangčiu ir kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje 20 min.
- Po 20 min. nuimkite foliją ir supilkite grietinę, užbarstykite petražolėmis ir krapais. Neuždengę kepkite dar 15-20 min.
- Patiekite su marinuotais arba raugintais agurkais. Skanaus!
Pabaigai…
Galima patiekti ir su kitomis mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 300mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 8mg