Kalafiorų duona
Pabodo parduotuvėje perkama duona, o gal norisi kitokio, naujo skonio? Jei taip, tuomet ši kalafiorų duona būtent Jums! Itin nesudėtingai ir paprastai pagaminama, naminė, minkšta, šviežia kalafiorų duonelė atneš naujų skonių į Jūsų namus 🙂
Ingredientai
- 1 kalafioro galva (nurinkta)
- 6 kiaušiniai
- 1,5 puodelio migdolų miltų
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio
- 5 šaukštai lydyto sviesto
- Priedai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, šiek tiek kepimo miltelių
- Šiek tiek sezamo sėklų pabarstymui
Gaminimo eiga
- Kalafiorus sudėti į maisto trintuvą, sutrinti. Tuomet pašildyti mikrobangų krosnelėje ir nusunkti vandens perteklių.
- Į skirtingus dubenėlius atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų.
- Į trynius suberti miltus, sūrį, priedus ir sviestą, išmaišyti. Į paruoštą masę sudėti baltymus, kalafiorus, dar kartą viską išmaišyti.
- Į paruoštą kepimo indą sudėti gautą masę, paskirstyti, viršų apibarstyti sezamo sėklomis.
- Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min., kol duonelė iškils ir gražiai paruduos.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.