Kalafiorų duona

Kalafiorų duona

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pabodo parduotuvėje perkama duona, o gal norisi kitokio, naujo skonio? Jei taip, tuomet ši kalafiorų duona būtent Jums! Itin nesudėtingai ir paprastai pagaminama, naminė, minkšta, šviežia kalafiorų duonelė atneš naujų skonių į Jūsų namus 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 5 minutes
Iš viso 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 kalafioro galva (nurinkta)
  • 6 kiaušiniai
  • 1,5 puodelio migdolų miltų
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 5 šaukštai lydyto sviesto
  • Priedai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, šiek tiek kepimo miltelių
  • Šiek tiek sezamo sėklų pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Kalafiorus sudėti į maisto trintuvą, sutrinti. Tuomet pašildyti mikrobangų krosnelėje ir nusunkti vandens perteklių.
  • Į skirtingus dubenėlius atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų.
  • Į trynius suberti miltus, sūrį, priedus ir sviestą, išmaišyti. Į paruoštą masę sudėti baltymus, kalafiorus, dar kartą viską išmaišyti.
  • Į paruoštą kepimo indą sudėti gautą masę, paskirstyti, viršų apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min., kol duonelė iškils ir gražiai paruduos.

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Greitai pagaminami, Kalafiorų duona, Kepti orkaitėje, Naminė duona, Sumuštiniai, Sveika duona, Sveiki patiekalai, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating