
Kalakutienos iešmeliai su virtomis bulvėmis ir daržovių salotomis
Savaitgalio pietukai, skirti mėgstantiems sočius, bet lengvus patiekalus. Šiame recepte naudojami kalakutienos krūtinėlės iešmeliai, apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiūvėsiuose bei kepti keptuvėje. Virtos bulvės yra lengvai apkepamos, pridedamas gaivus agurkas ir šviežios salotos iš kopūstų, morkų ir svogūnų. Tai paprastas, tačiau skanus patiekalas, puikiai tinkantis šeimos pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kalakutienos iešmeliams kepti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Medinis šaukštas (Salotoms maišyti)
Ingredientai
- 300 g Kalakutienos krūtinėlė - Supjaustyta į juosteles
- 100 g Miltai - Voliojimui
- 1 vnt Kiaušinis - Plaktas
- 50 g Džiūvėsiai - Voliojimui
- 4 vnt Bulvės - Virtos, apkepamos
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- 100 g Kopūstas - Plonai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 0.5 vnt Svogūnas - Smulkintas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Supjaustytą kalakutienos krūtinėlę apvolioti miltuose, tuomet plaktame kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsiuose. Kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol iešmeliai bus gražiai auksiniai ir iškepti viduje.
- Virtas bulves apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad gautųsi lengvai traškios.
- Paruoškite salotas sumaišydami pjaustytą kopūstą, tarkuotą morką ir smulkintą svogūną. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite iešmelius su apkeptomis bulvėmis, agurko griežinėliais ir šviežiomis salotomis.
Pabaigai…
Galima papildomai pagardinti bulves česnakiniu sviestu arba žolelėmis, jei norite intensyvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 30mg