Kalėdinė kepta žuvis su citrinomis ir žolelėmis

Kalėdinė kepta žuvis su citrinomis ir žolelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kalėdos neatsiejamos nuo šventiško stalo ir išskirtinių patiekalų. Ši kepta žuvis, puošniai patiekiama su Kalėdine kepure ir citrinos griežinėliais, įkvepia tikrą šventinę nuotaiką. Ji puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas šventiniam stalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Kepimo skarda
  • Peilis (Žuvies paruošimui ir įpjovimui)
  • Lėkštė (Patiekimui)
  • Aliejus (Kepimui ir žuvies aptepimui)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 1 vnt Didelė žuvis - Pvz., karpis ar lydeka
  • 2 vnt Citrinos - Supjaustytos griežinėliais
  • 4 vnt Česnako skiltelės - Smulkintos
  • 50 g Šviežios žolelės - Pvz., petražolės, krapai
  • 2 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai - Pagal skonį
  • 3 v.š. Alyvuogių aliejus - Aptepimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Nuplaukite žuvį, pašalinkite žvynus, jei reikia, ir gerai išvalykite vidų.
  • Padarykite kelias įpjovas žuvies šonuose, įdėkite į jas citrinos griežinėlius ir smulkintą česnaką.
  • Aptepkite žuvį aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite žolelių į žuvies vidų.
  • Kepkite orkaitėje apie 60 minučių, kol žuvis taps auksinė ir traški.
  • Patiekite ant lėkštės su citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Pabaigai…

Šis patiekalas yra puikus šventinio stalo akcentas. Norėdami suteikti ypatingą skonį, galite pridėti rozmarino ar čiobrelių šakelių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Citrinos, Kalėdiniai patiekalai, Kepta žuvis, Receptai su nuotraukomis, Žolelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating