
Kalėdinė kepta žuvis su citrinomis ir žolelėmis
Kalėdos neatsiejamos nuo šventiško stalo ir išskirtinių patiekalų. Ši kepta žuvis, puošniai patiekiama su Kalėdine kepure ir citrinos griežinėliais, įkvepia tikrą šventinę nuotaiką. Ji puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas šventiniam stalui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo skarda
- Peilis (Žuvies paruošimui ir įpjovimui)
- Lėkštė (Patiekimui)
- Aliejus (Kepimui ir žuvies aptepimui)
Ingredientai
Žuvis
- 1 vnt Didelė žuvis - Pvz., karpis ar lydeka
- 2 vnt Citrinos - Supjaustytos griežinėliais
- 4 vnt Česnako skiltelės - Smulkintos
- 50 g Šviežios žolelės - Pvz., petražolės, krapai
- 2 a.š. Druska
- 1 a.š. Pipirai - Pagal skonį
- 3 v.š. Alyvuogių aliejus - Aptepimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
- Nuplaukite žuvį, pašalinkite žvynus, jei reikia, ir gerai išvalykite vidų.
- Padarykite kelias įpjovas žuvies šonuose, įdėkite į jas citrinos griežinėlius ir smulkintą česnaką.
- Aptepkite žuvį aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite žolelių į žuvies vidų.
- Kepkite orkaitėje apie 60 minučių, kol žuvis taps auksinė ir traški.
- Patiekite ant lėkštės su citrinos griežinėliais ir žolelėmis.
Pabaigai…
Šis patiekalas yra puikus šventinio stalo akcentas. Norėdami suteikti ypatingą skonį, galite pridėti rozmarino ar čiobrelių šakelių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg