Kalėdinė vakarienė su keptu kalakutu ir mišrainėmis

Kalėdinė vakarienė su keptu kalakutu ir mišrainėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Kalėdinė vakarienė – tai šeimos tradicija, kurioje keptas kalakutas yra pagrindinis patiekalas, lydimas įvairių klasikinių lietuviškų mišrainių. Stalas papuoštas šventiniais dekoro elementais, o šalia įvairių mišrainių laukia vieta keptam kalakutui. Ši vakarienė sukuria jaukią šventinę atmosferą ir kviečia visus susėsti prie stalo bei mėgautis gardžiais patiekalais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 3 hours
Iš viso 4 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos
Kalorijos(-ų) 3500 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Didelė, tinkama kalakutui)
  • Orkaitė
  • Peilis (Kalakutui pjaustyti)
  • Didelė dubenys (Mišrainėms ruošti)

Ingredientai
  

Pagrindinis patiekalas

  • 1 vnt Kalakutas - 4-6 kg, išvalytas
  • 100 g Sviestas - Ištirpintas, odai aptepti
  • 2 a.š. Druska
  • 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • 1 vnt Citrina - Supjaustyta ketvirčiais
  • 3 vnt Svogūnai - Supjaustyti
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos stambiai
  • 2 vnt Saliero stiebai - Supjaustyti
  • 4 vnt Česnakų skiltelės - Susmulkintos

Mišrainės

  • 500 g Virtos bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 300 g Virtos morkos - Supjaustytos kubeliais
  • 200 g Žirneliai - Konservuoti
  • 4 vnt Marinuoti agurkai - Supjaustyti kubeliais
  • 4 vnt Virtos kiaušiniai - Supjaustyti kubeliais
  • 200 g Majonezas - Pagal skonį
  • 100 g Svogūnai - Smulkiai pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Kalakutą įtrinkite druska ir pipirais, tada aptepkite sviestu.
  • Kalakuto vidų įdarykite citrinos ketvirčiais, svogūnais, morkomis ir česnakais.
  • Kepkite kalakutą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 3-3,5 valandas, periodiškai apipilant sultimis.
  • Kol kalakutas kepa, paruoškite mišraines: visus ingredientus sumaišykite dubenyje, pridėkite majonezo, pagal skonį druskos ir pipirų.
  • Iškepusį kalakutą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti prieš pjaustant.
  • Patiekite kalakutą su paruoštomis mišrainėmis ant šventinio stalo.

Pabaigai…

Galima pridėti kitų daržovių pagal skonį, pvz., žalių žirnelių, kukurūzų ar alyvuogių mišrainėse.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 3500kcalAngliavandeniai: 150gBaltymai: 300gRiebalai: 200gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 100gCholesterolis: 800mgNatris: 2000mgKalis: 3000mgSkaidulos: 15gCukrus: 30gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 40mg
Recepto raktažodžiai Kalakutas, Kalėdos, Mišrainės, Receptai su nuotraukomis, Šventinė vakarienė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating