Karalienė Lazania
Karalienė Lazania yra šeimos mylimiausias patiekalas, ypač mėgiamas vaikų. Šis receptas sujungia skanią kiaulieną su sultingais pomidorais ir gausia sūrio mase. Šis lasanijos receptas yra paprastas ir nepaprastai skanus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, apie 20×30 cm)
- Folio (Lazanijai uždengti)
- Keptuvė (Faršui kepinti)
- Pjaustymo lenta (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
- Peilis (Svogūnams ir česnakams pjaustyti)
Ingredientai
- 600 g Kiaulienos faršas - Geriau stambiau maltas ir riebesnis
- 1 pakuotė Lazanijos lakštai
- 1 vnt Galva česnako
- 1 didelis Svogūnas
- 400 g Konservuoti pomidorai
- Pomidorų padažas
- 300 g Grietinėlė
- Fermentinis sūris - Idealiausia mocarela, bet tinka bet koks
- 500 g Sultinys
- Druska - Pagal skonį
- Grūsti pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Pakepiname faršą kol paruduos, dedame druskos ir pipirų, tada dedame smulkintą česnaką ir svogūną. Vėl pakepiname ir galiausiai dedame pomidorus, viską dar patroškiname apie 5 minutes.
- Į skardą viską dedame sluoksniais: lazanijos lakštus (tepame pomidorų padažu), tada dedame paruoštą mėsos masę ir pilame šiek tiek grietinėlės. Kartojame iki indo viršaus. Galiausiai dedame tarkuotą sūrį ir supilame ant jo likusią grietinėlę. Į kraštą indo pilame sultinį.
- Visą uždengiame folija ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
- Skanaus!
Pabaigai…
Jei norite, galite naudoti kitokius sūrius ar padažus pagal skonį. Taip pat galite pridėti daugiau daržovių, tokių kaip paprikos ar špinatai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg