Karameliniai sezamo sausainiai
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- sviestas: 1,5 šaukšto
- šviesiai rudas cukrus: 1 stiklinė
- kiaušiniai: 1
- miltai: 2 šaukštai
- sezamo sėklos: 1/2 stiklinės
- vanilės ekstraktas: šlakelis
- rupi druska: šlakelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą ištrikime su cukrumi iki konsistencijos primenančios kažką panašaus į smėlį. Tuomet įmuškime kiaušinį ir labai gerai išmaišykime. Suberkime miltus, sezamo sėklas, druską bei vanilės ekstraktą. Dar kartą viską gerai išmaišykime.
- Tada kepimo skardą užtieskime kepimo popieriumi (privalomas žingsnis). Dėkime nedidelį šaukštą tešlos ir peiliu šiek kiek palyginkime. Geriau palikime didelius tarpus, antraip gausis vienas didelis SAUSAINIS.
- Po to dėkime į iki laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug minutėms, kol švelniai rustels. Kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės ir norų – trumpiau kepti bus tąsesni, ilgiau kepti traškesni. Tik jokiu būdu nepalikite kepti per ilgai, nė nepajusite, kaip sausainiai sudegs.
- Galiausiai traukime lauk ir su visu kepimo popieriu dėkime ant aušinimo grotelių. Karšti sezamo sausainiai bus labai trapūs. Po keletos minučių aušinimo juos atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus. Karameliniai sezamo sausainiai paruošti. Skanaus!
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.