Karamelinis sūrio pyragas
Man patinka taip, kaip aprašiau. Jei gaminate kitaip, pasidalinkite savo būdais komentaruose.
Ingredientai
- Tešlai:
- sviestas: 100 g
- cukraus pudra: 50 g
- citrinos žievelės: 1 (sutarkuota)
- kiaušiniai: 1
- miltai: 200 g
- druska: 1/2 šaukštelio
- Įdarui:
- grietinėlė: 100 ml
- minkšta varškė (9%): 360 g
- cukrus: 100 g
- vanilinis cukrus: 1 šaukštas
- tryniai: 5
- Karamelei:
- cukrus: 100 g
- vanduo: 3 šaukštai
- grietinėlė (35%): 100 ml
- baltasis šokoladas: 100 g
- cinamonas: žiupsnelis
- kardamonas: 4 žiedeliai
- jūros druska: žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Pradžioje pagrindui skirtus visus komponentus, išskyrus trynius, sudėkime į plaktuvo indą ir sutrinkime iki vientisos masės. Tuomet sudėkime trynius ir paplakime dar apie sekundžių. Suvoliokime iš tešlos rutulį, apvyniokime plėvele ir maždaug valandoms įdėkime į šaldytuvą.
- Įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros.
- Tuomet tešlą įdėkime į apvalią molinę kepimo formą, išlyginkime. Komponentus įdarui išplakime plaktuvu, užpilkime ant tešlos. Pyragą minutes kepkime orkaitėje. Kai iškeps išimkime iš orkaitės ir palikime atvėsti.
- Karamelei ištirpdykime baltąjį šokoladą į karštą vandenį įstatytame inde. Tuomet cukrų užpilkime vandeniu ir pakaitinkime iki auksinio atspalvio. Tada sumažinkime kaitrumą, įpilkime grietinėlę. Kai masė atvės, supilkime baltąjį šokoladą, suberkime cinamoną, kardamoną ir suplakime šluotele iki minkštos karamelės konsistencijos.
- Galiausiai užpilkime karamelę ant atvėsinto pyrago ir šiek tiek pabarstykite jūros druska. Skanaus!
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.