Karbonadas su sūriu
Šis karbonadas su sūriu yra skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniniam pietums, tiek ypatingoms progoms. Jis gaminamas iš kiaulienos nugarinės, kuri yra sumušta, prieskoniuota, pamirkyta kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, o pabaigoje uždengta sūriu ir patiekiama su bulvių koše bei salotomis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kepsniams kepti)
- Plaktuvė (Kiaušiniui plakti)
- Mėsos plaktukas (Mėsai sumušti)
- Dangtis (Sūriui išlydyti)
Ingredientai
Karbonadas
- 1 kg Kiaulienos nugarinė
- Prieskoniai kepsniui - Pasirinktinai
- Sūris
- 1 vnt Kiaušinis
- Džiūvėsėliai
Salotos
- 1 vnt Šviežias agurkas
- 1 vnt Salota vazonėlyje
- Salotų Mix mišinys
- 1 vnt Ridikėlis
- 10 vnt Maži slyviniai pomidoriukai
- Suslavičiaus salotų padažas su česnakais
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo eiga
- Kiaulienos nugarinę supjaustyti į 10 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką išmušti mėsos muštuku, išploninti ir paprieskoniuoti. Prieš kepant pamirkyti į kiaušinio plakinį, o paskui į džiūvėsėlius.
- Kepsnius kepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Prieš baigiant kepti, užbarstyti sūriu ir uždengti dangčiu, kad greičiau sūris ištirptų.
- Bulvių košei nereikia instrukcijos, nes maždaug visi ją gamina panašiai.
- Salotoms: šviežias agurkas, salota vazonėlyje, salotų Mix mišinys, ridikėliai, maži slyviniai pomidoriukai, Suslavičiaus salotų padažas su česnakais ir alyvuogių aliejus. Viską tiesiog sumaišyti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir sūrio rūšimis pagal savo skonį. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis arba garnyrais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg